Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarımda Yüreği Çarpanlar İftar Programında Bir Araya Geldi

aksaray tarım platformu iftar

aksaray tarım platformu iftar programında gıda tarım vehayvancılık İl müdürlüğü ile bir araya geldi.

düzenlenen iftar programına ak parti aksaray milletvekilicengiz aydoğdu, gıda tarım ve hayvancılık il müdürü bülent saklav, aksaray ticaretborsası başkanı hamit Özkök, ziraat odası başkanı emin koçak, damızlık sığıryetiştiricileri birliği başkanı bekir kayan, damızlık koyun keçiyetiştiricileri birliği başkanı ve İl genel meclis Üyesi mahmut aktürk, sütÜreticileri birliği başkanı esat zengin, veteriner hekimler odası başkanı Önderyıldız, ziraat mühendisler odası başkanı serkan koray zeybek, haykop başkanımustafa Çakır, tarkop başkanı ali bayraktar, aksaray ticaret borsası meclisbaşkanı nurettin yapılcan, stk başkanları, gıda tarım ve hayvancılık İlmüdürlüğü Şube müdürleri, aksaray ticaret borsası meclis Üyeleri ve davetlilerkatıldı.

yapılan iftar programının açılış konuşmasını yapandamızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanı mahmut aktürk “ siviltoplum Örgütleri olarak sizlerle birlikte aksaray’ın tarım ve hayvancılığınahizmet ediyoruz. bu manada sizlerde bizlerde çok memnunuz. sizlere çok teşekkürediyoruz. bundan sonraki süreçte de aksaray’da tarım ve hayvancılığıgeliştirmek ve sektörde çalışan insanların işlemlerini kolaylaştırmak, refahdüzeylerini arttırmak hepimizin vazifesidir. bundan sonrada desteklerinizibekliyor hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

aksaray ziraat odası başkanı emin koçak  birlikten kuvvet doğacağına dikkatçekerek  “ hepimiz tarım paydaşıyız. aynıkesime hizmet ediyoruz. aksaray’ın tarım ve hayvancılığına çok emek verdiniz. bizlersizlerden çok memnunuz. İl ve şube müdürleri ile sürekli görüşüyoruz ama esasmutfakta olan sizlersiniz. sahada çalışan sizlersiniz. sahada da iyi seslergeliyor. duyuyoruz. ziraat odası olarak da yaklaşık 8 yıldır biz bu görevdeyiz.sırt sırta omuz omuza beraber çalıştık ve her alanda birbirimize yardımcıolduk. katıldığınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.

damızlık sığır birliği başkanı bekir kayan da “ gıdatarım ve hayvancılık personeline hitaben yaptığı konuşmasında “ sizler bizlerinsahada ki yüzlerisiniz. hep birlikte beraber çalışmanın gururunu onurunu  yaşıyoruz. bundan sonraki süreçte de birlikve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. hepinize teşekkür edersaygıyla selamlıyorum” dedi.

aksaray ticaret borsası başkanı hamit Özkök isebölgemizin en büyük sıkıntısı olan su sorununu dile getirdi. Özkök konuşmasınındevamında “ bizlerin işletmesine  sizlerhiç teklifsiz giriyorsunuz. yani biz bir aileyiz. bu ailenin de beraberliğibizleri mutlu etti. Öncelikle katılımızdan dolayı teşekkür ederim. dünyadeğişiyor. değişen dünyada gelişen bir türkiye var. türkiye’nin omurgası içanadolu şehirlerinin kalbi olan aksaray da görev yapıyorsunuz. aksaraymedeniyetlerin beşiği ilk buğday tarımının yapıldığı yerdir. tarımsalpotansiyelimiz önümüze koyduğumuz da çalışmak gerektiği hissediliyor. buçalışmanın içerisinde hepimiz aynı trendeyiz. ben bundan dolayı mutluyum. Çünküaksaray için birileri çalışıyor. bizde bunlara şahit oluyoruz.

son dönemde tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğiiçin dış havzalardan su getirme mücadelesiiçin , çok şükür birinci ağızdancumhurbaşkanımız ilgileneceğini söyledi. ben buradan sayın vekilimin huzurundasayın cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü aksaray da tarım vehayvancılığın sürdürülebilmesi dış havzalardan gelecek suya bağlıydı. benbiliyorum ki milletvekillerimiz cengiz aydoğdu, mustafa serdengeçti, İlknurİnceöz hanım efendi aksaray’ın suya ihtiyacı olduğunu gerekli makamlarailettiler. bundan sonra da bizlere düşen görev bu suyu takip etmek veaksaray’ımızın zenginliğini sürdürebilmektir. ben bu duygu ve düşüncelerlehepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum dedi.

gıda tarım ve hayvancılık il müdürü bülent saklav iseyaptığı konuşmasında “ bu programı bizlere sunan tarım platformuna çok teşekkürediyorum. aksaray’ımız son 15 yılda bakanlığımızın destekleri ile tarım vehayvancılıkta çok ileri bir seviyeye geldi. bizim amacımız da bu seviyeyi dahaileriye götürmek. aksaray’ı tarım ve hayvancılıkta marka bir şehir yapmaktır.bunu da bir sloganla pekiştirmek istiyoruz. “aksaray’ımız Üretiyor Ülkemizkazanıyor” ben bu vesile ile stk başkanlarımıza Şube müdürlerimize sayınvekilimize teşekkür ediyor hayırlı ramazanlar diliyorum.

ak parti aksaray milletvekili cengiz aydoğdu “ bizlertoprakla haşır neşir olan bir bölgenin insanlarıyız. bu topraklarda on binlerceyıldır tarım yapılır. sanayi inkılabı ile birlikte bütün üretim şekillerideğişti. tarımımızın ulusal çapta en büyük iki temel problemi kendimizinüretmediği iki tarım girdisinin kontrol altına alınmamasıdır. bunlar gübre vemazottur.  bunları henüz ülkemizdeyeterince üretemiyoruz. aksaray’ımızın temel meselesi su dur. Ülkemiz  türkiye’nin en az yağış alan bölgesidir. tuzgölü havzasında yer aldığımızdan dolayı da ülkemizde en az yağış alan iller arasındayız.yer altı sularımızda da belirli bir yere geldik. yer altı suları esasendünyanın hiçbir yerinde kullanılmaz. yer altı suyunu kullanmak demek insanınyaşamak için kendi beynini yemesidir. yer altı suyu bizim can suyumuz demektir.biz onda da sınıra geldik. bundan sonraki süreçte mevcut sularımızı çoktasarruflu kullanacağız. bunun ile ilgili alternatif ürünlere yönelmemizgerekiyor. bu sene mamasın barajı sağ sahil sol sahil kapalı sulama sistemiinşaatına başladık. 2 sene sonra tamamlanmış olacak ve herkes kendi tarlasındankapalı sulama sistemi ile sulama gerçekleştirecek bu sayede tarlalarını 5 sefersulamış olacaklar. aksaray’ımız açısından dış havzalardan acilen su getirmemizgerekiyor. cumhurbaşkanımıza kızılırmak tan su getirme projesini ilettik. bukonudada inşallah önümüzdeki süreçte de bir netice alacağız. hepinizehürmetlerimi arz ediyorum saygılar sunuyorum dedi.

yapılan konuşmaların ardından plaket törenine geçildi veprogram son buldu.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Aksaray’da otomobilin devrilmesi sonucu 5
Sıradaki Haber Aksaray’da devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı