Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HİBEDE AKSARAY REKOR KIRDI

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoĞan’ın

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoĞan’ın talimatlarıylaİŞkur tarafından dez avantajlı gruplar içerisinde yer alan engelli ve eskihükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları halinde 50 bin tl’ye kadarhibe desteğinde aksaray rekor rakamlara ulaştı.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü’ne müracaateden 60 engelli ve eski hükümlüye 60 adet projesi karşılığında 50 bin tl’yekadar hibe desteği verilecektir. aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğü 81vilayet içerisinde proje bakımından en fazla proje veren il olması nedeniyle 1.oldu.

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürlüğünde engelli veeski hükümlüler için ücretsiz hizmet veren proje destek ofisi ve İŞkurtarafından diğer kurum ve kuruluşlarla iş birliktelikleri içerisinde açılan 22uygulamalı girişimcilik eğitimi kurslarında engelli ve eski hükümlülere pozitifayrımcılık yapılarak kurslarda yer verilmesi başarının önemli etmenlerindenbiridir.

bir diğer unsur ise aksaray valisi ve milletvekillerininöncülüğünde İŞkur,ticaret ve sanayi odası, denetimli serbestlik müdürlüğü,kaymakamlıklar, belediyeler ve diğer kurum ve kuruluşlar ve engelli dernekleriile iş birlikteliği bu büyük başarının sağlanmasında önemli rol oynadı.

aksaray,tÜrkİye’deproje 1.sİ oldu

aksaray Çalışma ve İş kurumu İl müdürü mahmut akkuŞkonuşmasında” hiç şüphesiz ki bu büyük başarının yakalanmasında baştacumhurbaşkanımızın talimatları, Çalışma ve sosyal güvenlik bakanımız sayınjülide sarieroĞlu’nun öncülüğünde; İlimizde sayın valimiz aykut pekmez, grup başkanvekilimiz sayın İlknur İnceÖz, milletvekilimiz sayın cengiz aydoĞdu ve mustafaserdengeÇtİ, kurum ve kuruluşlarının ve engelli derneklerimizin destekleriyleciddi bir başarı elde edildi.

artık engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımız kendiişlerinin patronu olacaklar. Çalışma hayatının içerisinde daha güçlü birşekilde yer alacaklar. biz “işim de lider şehrimde değer”sloganıylaengelli ve eski hükümlü kardeşlerimizin bir taraftan kendi işinin patronuolmasına bir taraftan da şehirde değer üretmesine çaba gösterdik. Şükürlerolsun aksaray ilimizde türkiye’de rekor denilebilecek bir başarı elde edildi.busebeple emeği geçen her bir kurum ve kuruluşa, çalışma arkadaşlarımıza teşekkürediyorum.engelli vatandaşlarımızın iş hayatında farklı sektörlerde ortayakoyacakları başarı diğer engelli ve eski hükümlü kardeşlerimiz için rol modelolacaktır.

aksaray’da yeniden proje bakımından rekor kırılacaktır.engelli ve eski hükümlülerimizin 2. dönem proje başvuru suresi 8 haziran 2018tarihinde sona erecektir. bu sebeple uygulamalı girişimcilik eğitimisertifikasına sahip engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızı 50 bin tl’ye kadarverilen destek ve kendiişlerini kurmaları için İŞkur’a bekliyoruz.”dedi.

60 proje 60gİrİŞİmcİ 50.000 tl’ye kadar destek

aksaray ilimizde engelli vatandaşlarımız tarafındanbaşlıca açılan işyerleri; klasik ahşap ürünleri imalatı, süt sığırıyetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı, ev yemekleri, ahşapoymacılık, tereyağı üretim ve satışı damızlık koyun yetiştiriciliği, seracılık,yufkacılık gibi mesleklerde kendi işyerlerini kurarak kendi işinin patronuoldular.

aksaray valiliği, aksaray Çalışma İş kurumu İl müdürlüğütarafından atmış engelli ve eski hükümlüye 50 bin tl’ye kadar hibe desteğidağıtım töreni ve 2. engelliler zirvesi önümüzdeki günlerde törenlegerçekleşecektir. programda ayrıca ramazan ayı münasebetiyle protokolün engellive eski hükümlü vatandaşlarımızın katılımlarıyla düzenlenecek iftarda;
engelli ezgi ve sema gösterileri,engelliler tarafından icra edilecek olanmehter marşları konseri,işitme engelliler tarafından mini konser ve hibedağıtım töreni gerçekleşecektir.

engellİler kendİ İŞİnİn patronu oluyor.

engelli ve eski hükümlülerin kendi İşlerini kurmasına,engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları işe ve iş yerlerine uyumprojeleri, destek teknolojileri ve korumalı işyerleri ile diğer projeleraracılığı ile istihdamlarına yardımcı olmak amacıyla 2018 yılı 2. dönem hibedestek başvuruları www.iskur.gov.tr adresimizden yayınlanmış olup son müracaattarihi 8 haziran 2018’dir.

50.000tl hİbe desteĞİ İÇİn baŞvuru Şartlari

engelli vatandaşlarımızın kendiişlerini kurmaları için 50 bin tl’ye kadar verilen destekten faydalanmanınönkoşulu %40 engelli raporu, İŞkur’a kayıtlı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak,hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak, kendi üzerinde aktif kayıtlı işyeriolmamak, girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak yer almaktadır.
kuruluş işlemleri desteği için 3.000tl, işletme gideri desteği için 11.000tl,kuruluş desteği için ise 36 bin tl’ye kadar destek verilecektir.

haber merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

WhatsApp Business: İşletmelere Özel Hizmetler
Sıradaki Haber WhatsApp’ın Gelir Kaynağı: Reklamsız İş Modeli