Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İNSANLIK AYIBINA 81 MİLYON BİRLİKTE KARŞI DURALIM

chp cumhurbaşkanı adayı muharremİnce,

chp cumhurbaşkanı adayı muharremİnce, aksaray’da halka seslendi.

aksaray’da 15 temmuz milli İrade meydanında düzenlenenmitingde konuşan chp cumhurbaşkanı adayı muharrem İnce; abd ve İsrailmüslümanlara zulmediyor. ortadoğu’da kalıcı bir barış kalıcı bir husumetedönüşüyor. türkiye bu duruma seyirci kalmaz, kalmamalıdır. cumhurbaşkanı adayıolarak görev başındaki cumhurbaşkanına her türlü konuda yardıma hazır olduğumubildiriyorum. geçmiş 16 yılda erdoğan ve ak partinin yanlış ortadoğu, İsrailpolitikalarını bir kenara bırakıyorum. bunu şimdi konuşmanın bir anlamı yok. böylebir ortamda türkiye hep birlikte olmalıdır. uluslararası vicdana aykırı veprovokatif bu eylemi hep birlikte kınamalıyız. abd ve İsrail yalnız kalmayamahkum olmalıdır. abd dünkü katliama yardım ve yataklık etmiştir. bu ateşherkesi yakacaktır. tüm insanlık ayağa kalkmalıdır. sayın cumhurbaşkanınasesleniyorum, mavi marmara’da olduğu gibi giderken bana mı sordun demeyeceksensonuna kadar yanındayım. dik dur, biz buradayız. ben buradayım. bu konuyuönümüzdeki seçimin malzemesi yapma. bu insanlık ayıbına 81 milyon birliktekarşı duralım. yani diyorum ki, şov yapmayalım gereğini yapılım hep birlikte.filistin’de zulme uğrayan kardeşlerimizi konuşalım ama milletimizin dertleriniunutmayalım” dedi.

chp cumhurbaşkanı adayı muharrem İnce; bu ülkede futbolbile özgür değil, hayalim şu allah’ın izni milletin isteği ile 24 hazirandacumhurbaşkanı olduğumda pasoligi kaldıracağız. başka neyi kaldıracağız. Çünküinsanlar özgürce protesto etsinler niye edemesinler. cumhurbaşkanlığıyaptığımda, stadyuma gittiğimde türkiye’de işler iyiye gitmiyorsa, düzenlemeyebaşlamamışsa seyircide yuh çeksin cumhurbaşkanına ne var bunda ya, onu polislesusturacağına gönlünü alarak sustur. onu kayıt altına alarak susturacağınaişini çözerek sustur. ben size söz veriyorum. benim cumhurbaşkanlığında pasolig kalkacak, beni orada ak partililerde alkışlayacak orada, ha bir şey dahavar pasolig bir işe daha yarıyor. yandaşa mamaya yarıyor. yandaş zengin olduorada. türkiye’yi gençleri özgürleştireceğim. canınızı sıkmayın polisarkadaşlar sizlere sesleniyorum. devlet memuru mesaiye kalırsa ek bir ücretalıyor. size mesai ücreti yok böyle bir şey olabilirmi? angarya pazar günü iznivar çocuğun maç nöbeti yazıyorlar. 20 saat çalış mesai ücreti yok sendika hakkıyok. benim cumhurbaşkanlığımda polisler sendikalı olacak. diğer devletmemurları gibi mesai ücreti alacaklar. angarya olmayacak öğretmenlerde olduğugibi polislerde de 3600 ek göstergeyi uygulayacağız.

türkiye’de 18 yaşına kadar. Çocuklarımızı düşünün 12-13yaşında hastaneye gidecek. o babanın mı çocuk devletin mi? devletin devletinsize söz veriyorumallah’ın izni milletin isteğicumhurbaşkanlığımda 0-18 yaşınakadar herkes nüfus cüzdanıyla gidecek hastaneye, devlet yapacak işini herkeseücretsiz olacak.

kadınlar şuanda iş gücünde %32 oranında kadınların %32’siçalışan kadın, mademki bu toplumun %50si kadın %32 yi %50 ye çıkartmalıyız.modern, çağdaş bir devlet olacaksak ne kadar erkek çalışıyorsa o kadarda kadınçalışacak, %32’yi %50’e çıkaracağız, biz bu ülkeyi kadın ve gençlerle kurtaracağız.bana bu kadar vaatte bulunuyorsun da parayı nereden bulacaksın 4 milyonsuriyeliye 40 milyar dolar harcadın. bu 40 milyar dolarla ev yapsaydık, tokİkonut yapsaydı. 2 milyon konut ederdi. sen bu suriyelilere bu parayı bulduysanbende bu ülkenin kadınlarına gençlerine çiftçilerine bu parayı öyle bulacağım. birsaray var bu saray kaç para biliyor musunuz? tam 2 milyar dolar. o saraylakonut yapsaydık. 100 bin konut yapardık. yani bir hanede 4 kişi yaşasa 400 binkişinin yaşadığı bir şehir olurdu. saraya 2 milyar doları buluyorsun,suriyeliler 40 milyar doları buluyorsun. Çiftçiye geldi mi emekliye geldi mi oparayı bulamıyorsun. bakın ak parti iktidara geldiğinde 4 kilo buğdayla 1 litremazot alıyordunuz. Şimdi 5 kilo ile buğdayla alıyorsunuz. 2006 bir kanunçıkartılar. milli gelirin %1 ini tarıma ayıracağız. 30 milyar dolar ayıracağız.12 milyar dolar ayırdılar. türkiye cumhuriyeti çiftçisine borçludur. allah’ınizni milletin isteğiyle o borcu ödeyeceğim. o borcu mutlaka ödeyeceğim.

İlk başbakanlık olduğunda bu benim çıraklık dönemim. 2sinde bu benim kalfalık dönemim dedi. o da güzel 3. sünde bu benim ustalıkdönemim dedi. oda güzel bizlerde erdoğan’ı emeklilik dönemine gönderelim. türkiye’ninbarışması lazım bu gerginlik doğru değil bu kamplaşma bu kutuplaşma doğrudeğil, buradan çıkmamız lazım. memleketimizin 4 bir yanı sorunlarla dolu.

81 milyon chp’li, ak partili, mhp’li, hdp’li İyİ partili,büyük birlik partili, dsp’li sadet partili, türk’ü kürd’ü, alevisi, sunnisi, şafisi,bosnağı, arabı ne varsa gürcü’sü, romanı 81 milyon bir olmalıyız. bakın buerdoğan milleti bölüyor. milleti parçalıyor. Şehitlerimizi bile böldü. 15temmuz şehitlerinin yakınları bir başka para alıyor. kıbrıs şehit yakınları birbaşka para alıyor. Şehitleri bile böldü.

yargiÇlar ayaĞa kalmayacak

“İlk işimiz yine yüksekyargı, düğme iliklemeyen bir yüksek yargı. o yargıçlar ayağa kalkmayacak! oyüksek yargıçlar cumhurbaşkanı dahi olsa ayağa kalkamazlar, kalmamalılar. ayağakalkmayan, yargıçlar bulacağız.”

“genÇlere sÖz verİyorum…

“gençlere söz veriyorum. sınava giriyor çocuklar, paraistiyorlar. 81 milyonluk bir devlet çocuklarına sınav yapmak için para alıyorsayazıklar olsun. müzeleri gezmek, tarihimizi kültürümüzü çocuklarımızınöğrenmesi; eğitimin bir parçasıdır. cumhurbaşkanı olduğumda öğrenci kimliğinigösteren herkes müzelere bedava girecek.”

haber vedat t.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

İYİ Parti Aksaray İl Başkanı
Sıradaki Haber Sercan Belgemen’den sert tepki: “Öcalan’ın Meclis’e çıkartılması asla kabul edilemez!”