Güzelyurt Kaymakamı Muammer Yetiş, Karayolları 38. Şube Şefi Mustafa Doğan ile bir araya gelerek ilçedeki kar temizleme çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kaymakam Yetiş, yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini ve vatandaşların güvenli ulaşım sağlayabilmesi için ekiplerin 24 saat boyunca sahada olduğunu belirtti.
Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte, ilçede ana arterlerin açık tutulması için kar küreme ve tuzlama çalışmaları hızlandırıldı. Karayolları ekipleri, buzlanma riskine karşı özellikle yüksek rakımlı bölgelerde ekstra önlemler alırken, kırsal mahallelerde ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor. Vatandaşların mağdur olmaması adına belediye ve karayolları ekipleri koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.
Yetkililer, sürücülere dikkatli olmaları, kar lastiği ve zincir kullanmaları konusunda uyarılarda bulunarak, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını tavsiye etti. Güzelyurt Kaymakamlığı, hava koşullarına bağlı olarak çalışmaların kesintisiz şekilde devam edeceğini ve vatandaşların olası mağduriyetlerini en aza indirmek için tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.
Ağustos Gerçe