Aksaray’da, çocuklara yönelik hizmetlerin iyileştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi amacıyla Çocuk İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk’un başkanlık ettiği toplantı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla yapıldı.
Toplantıda, çocukların üstün yararını gözeterek refahlarını artırmaya yönelik mevcut çalışmalar değerlendirildi. İlimizde çocuklara sunulan hizmetlerin genel durumu masaya yatırılırken, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.
Ayrıca, çocuklarla ilgili uygulanan tedbir kararları gözden geçirilerek, kurumlar arası koordinasyonun daha etkin hale getirilmesi için istişarelerde bulunuldu. Çocukların korunması ve desteklenmesi adına atılması gereken adımlar detaylı şekilde ele alındı.
Toplantının sonunda, çocuk hizmetlerinin daha etkili bir şekilde yürütülmesi için kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve koordinasyon mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Fatma Altınok