Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray Teknopark’tan hekimlere ve fizik tedavi ünitelerine yenilikçi çözümler

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Yıldırım, Aksaray Teknopark’ta sağlıkta dijitalleşme konusunda iki yenilikçi yazılım projesine imza attı.

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp

Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Yıldırım, Aksaray Teknopark’ta yürütmekte olduğu “FTR Randevu Yönetim Programı” ve “Hekim Asistan Modülleri” adlı projelerini tanıttı. Daha önce hobi olarak başladığı yazılım projelerini profesyonel bir seviyeye taşıyan ve sağlık alanında dijital çözümler sunan Prof. Dr. Adem Yıldırım, geliştirdiği “FTR Randevu Yönetim Programı” ve “Hekim Asistan Modülleri” adlı projelerini hekimlerin ve fizik tedavi ünitesi bulunan sağlık kurumlarının kullanımına sundu. İlk proje Fizik Tedavi ünitelerinin çalışma düzenini en verimli hale getirerek randevuların etkin bir şekilde planlanabilmesini sağlarken, ikinci proje yoğun iş yükü altında hekimlere rutin işlerini kolaylaştıracak inovatif çözümler sunuyor.

– Projeler Aksaray Teknopark’ta Kabul Edildi –

Bir hekim olmanın yanı sıra uzun süredir kendisini yazılım alanında da geliştirmeye gayret ettiğini dile getiren Prof. Dr. Yıldırım, “Temelde kendim için hazırladığım yazılım içeriklerimi tüm hekimlerimizin kullanımına sunabilmek ve daha profesyonel bir altyapıya kavuşturabilmek amacıyla 2024 yılı başlarında Aksaray Teknopark’a proje olarak sundum. Mühendislik Fakültesi’nden hocalarımızın hakem değerlendirmelerinden başarı ile geçerek Aksaray Teknopark’a kabul edilen ilk projem ‘FTR Randevu Yönetim Programı’ adlı proje oldu. Yazılım programı, fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veren ve hasta yoğunluğunun fazla olduğu kurumlarda, sağlık kurumunun personel, tıbbi cihaz, tedavi kabini sayıları, yataklı servisleri, hasta transfer araçları vb. imkanlarına göre kuruma özel çalışma düzeni belirleme olanağı veren ve tedavi çeşitliliğine en uygun randevu planlamalarını yapıp yönetebilmek amacıyla geliştirdiğim alana özgü bir yazılım programıdır” dedi.

– Randevu Yönetiminde İnovatif Çözümler Sunuyor –

Bu projedeki amacının kamu ve özel hastaneler ile FTR dal merkezlerindeki günlük yüzlerce hastanın tedavisinin planlandığı fizik tedavi ünitelerinin çalışma düzeni ve randevularının yönetimine profesyonel çözümler üretebilmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yıldırım, şunları söyledi: “Yaklaşık 10 yıldan beri çalıştığım kamu kurumlarında programın profesyonel olmayan versiyonlarını bedelsiz olarak kullanmaktayız. Programın, hekimlere, ünite çalışanlarına, hastalara ve kurumun verimliliğine sağladığı faydaları gözlemledikten sonra girişimciliğe soyundum. Kendi adıma tescil ettirdiğim Teknopark şirketi bünyesinde son 1 yıldır programı daha da geliştirerek tüm Türkiye’de kullanımını sağlayabilmek için çabalıyorum. Geldiğimiz noktada programın kullanılabilir ilk versiyonunu da tamamlamış bulunmaktayım. Program fizik tedavi alanına özgü, onlarca inovatif algoritma sayesinde fizik tedavi ünitelerindeki randevuları sorun olmaktan büyük oranda çıkarmakta, hasta ve çalışan memnuniyetini büyük oranda artırmaktadır.”

– Hekimlerin İş Hayatında Büyük Kolaylıklar Sağlayacak –

İkinci projesi olan “Hekim Asistan Modülleri” adlı çalışmalarından da bahseden Prof. Dr. Adem Yıldırım, bu projenin içerdiği modüller sayesinde hekimlerin iş hayatında kolaylıklar sağlayacağını vurguladı. “Hekim Asistan Modülleri” uygulamasının bir web platformu olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yıldırım, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu platformun amacı hekimlerin yoğun poliklinik şartlarında işlerini kolaylaştırmak, branşına özel pratik ve yenilikçi modüllerle hekimlerimize hastalarına ve kendilerine ayıracağı fazladan zaman kazandırabilmektir. Şu an için platformda tüm branşlara yönelik sağlık kurulu modüllerinin yanı sıra FTR, Ortopedi, romatoloji, dâhiliye ve kulak-burun-boğaz branşlarına özel modüller mevcut. Platformu yaklaşık 1 haftadır hekimlerin kullanımına açtım ve tüm branşlardan yüzlerce hekimimizin kullanmaya başladığını gördüm. Hekimlerimizin ilgisi ve modülleri kullanımı benim ana motivasyonum. Zamanla hekimlerimizin destek ve katkılarıyla yeni modüllerin de eklenerek platformu daha da geliştirebilmeyi umuyorum. Yoğun bir emeğin sonucunda ortaya çıkan projelerimle ilgili detaylı tanıtım videolarıma asistanim.net adresi üzerinden erişilebilir. Tüm hekimlerimiz ücretsiz üyelikle hemen kullanmaya başlayabilir.”

Bülten

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası
Sıradaki Haber Başkan Ceylan; “Haber almamız için gece gündüz çalışan gazeteciler toplumun gözü, kulağı sesidir”