Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da sahte plakayla cirit attı; Cezası ağır oldu!

Aksaray’ın Coğlaki Mahallesi, Atatürk Bulvarı üzerinde gerçekleşen olayda, Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameraları, trafikteki 06 FN 2641 plakalı aracın plakasının sahte olduğunu tespit etti. Alarm durumuna geçen polis ekipleri, söz konusu aracın güzergah bilgilerini aldıktan kısa süre sonra, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından aracı ve sürücüsü A.C.’yi (23) durdurdu.

Aksaray’ın Coğlaki Mahallesi, Atatürk

Araç üzerinde yapılan detaylı incelemede plakanın resmi sistemde kayıtlı olmadığı ve aracın daha önce trafikten men edildiği belirlendi. Plakanın APP yöntemiyle gayri resmi olarak bastırılıp kullanıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine olay yerine gelen asayiş ekipleri, sürücüyü “Resmi belgede sahtecilik” suçlamasıyla gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Sahte plakayla trafiğe çıkan sürücüye 32 bin 170 TL ceza kesilirken, araç ise çekici yardımıyla otoparka çekildi. Olay yerinde gazetecilerin “Neden sahte plaka taktınız?” sorusuna sürücü, “Sahte plaka değil hocam” diyerek elindeki belgelerle yüzünü kapattı.

Fatma Altınok