Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Sanat Farklılıkları Kucaklar ve Birleştirir”: Aksaray’da Engelliler Günü etkinliği

Türkiye Görme Engelliler Derneği Aksaray Şubesi ve Aksaray Üniversitesi Rektörlüğü Engelli Öğrenci Birimi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Sanat Farklılıkları Kucaklar ve Birleştirir” temalı bir farkındalık etkinliği düzenliyor.

Türkiye Görme Engelliler Derneği

Bugün (4 Aralık) Aksaray Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlik, engelli bireylerin topluma katılımını artırmayı ve engellilikle ilgili farkındalığı yükseltmeyi amaçlıyor. Etkinlikte, sanatsal faaliyetler ve görsel-işitsel performanslar ile engelli bireylerin sanat aracılığıyla topluma katkıları vurgulanacak.

Organizasyon, katılımcılara engellilik konusunda duyarlılık kazandırırken, farklılıkların aslında birleştirici bir güç olduğuna dikkat çekmeyi hedefliyor. Etkinlik, Aksaray Üniversitesi öğrencileri, akademik personel ve kentteki diğer bireyler için önemli bir sosyal sorumluluk platformu oluşturacak.

Ağustos Gerçe