Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TURİZME KADIN ELİ DEĞDİ

11bin yıllık tarihi ile

11bin yıllık tarihi ile medeniyetlere ev sahipliği yapan aksaray’da;  kadınlaryaptıkları çalışmalar sayesindeturizme bakış açısını değiştiriyor. halk eğitim kurslarında çömlek, seramikyapmayı el sanatları ürünlerini üreterek turizmden para kazanmayı öğrenenkadınlar aksaray’ın bu alandaki önemli bir eksikliğini gidermek için büyük emekveriyor.

aksaray’dakadınların üretime istihdama katılmasını amaçlayan projelere destek veren;çalışan üreten kadınları ziyaret ederek her zaman yanlarında olacağını belirtenaksaray valisi aykut pekmez’in eşi yeşim pekmez hanımefendi güzelyurt İlçesindeçömlek, seramik atölyeleri ile el sanatları atölyelerini ziyaret ederekkadınlarla görüştü.

 ustasının elinde çamurun sanata dönüşmesini,aldıkları eğitimlerle hem aile bütçelerine katkı sağlayan hem bölgeye gelenturistlere satışı yapılacak turistik eşyaların üretimini yapan kadınların çok değerliişler yaptıklarını belirten pekmez; kadınların elini attığı her işin olumluşekilde sonuçlandığını söyledi.

yeşimpekmez hanımefendi beraberinde adli yargı adalet komisyonu başkanı seyfullahsarıgül’ün eşi semiha sarıgül, emniyet müdürü ali karabağ’ın eşi reyhankarabağ, aksaray kaymakam adayı fatmagül dalmış,  aksaray halk eğitim merkez müdürü azmi arı,müdür yardımcısı mehmet köksal ile birlikte güzelyurt ilçesi halk eğitimmerkezi müdürlüğünü ziyaret etti. merkez müdürü mustafa narin, güzelyurtbelediye başkanı Ünal değirmencioğlu’nun eşi jale demircioğlu, halk eğitimmerkezi müdür yardımcısı erdem zengin ve kursiyerler tarafından karşılananyeşim pekmez hanımefendi açılan kurslar hakkında bilgi aldı.

-kadınlar turizmden gelir eldeedecek

aksarayvaliliği koordinatörlüğünde yürütülen ‘güzelyurt’ta meslek ediniyorum’ sodesprojesi kapsamında 3 erkek 25 kadın toplam 28 kişinin devam ettiği seramik veÇömlek kurslarını ziyaret eden yeşim pekmez atölyede üretilen çömlek, testi ileturistik hediyelik eşyalar mumluklar, magnetler, biblolar, rapido işlemeli tabaklarve süs eşyalarını inceledi. kursa devam eden kadınlarla görüşen pekmez; kadınlarınkurslar hakkındaki düşünce ve görüşlerini dinledi.

açılankurslar sayesinde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmayabaşladıklarını ve turizmden para kazanılabileceğini gördüklerini belirterek yeşimpekmez ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duydukları memnuniyetleri belirten kadınlar kendilerine destek sağlayanlarateşekkür ettiler.

yeşimpekmez ve beraberindeki heyet daha sonra selime kasabası seramik atölyesiniziyaret etti. seramik fırını, çömlekçi tornası ve otomatik presmakinesi kurulankursta 15 kişilik kadın kursiyerler bir süre sohbet eden pekmez;

Çömlek,testi, turistik hediyelik eşyalar kapsamında mumluklar, magnetler, biblolar,rapido işlemeli tabaklar üreten kadınları tebrik ederek başarılar diledi.

-halk eğitim merkezi çok öneliprojeleri başarı ile uygulamış

güzelyurtziyaretinde belisırma köyü el sanatları atölyesini de ziyaret eden yeşim pekmezhanımefendi köy muhtarlığının toplantı odasının düzenlenmesiyle kadınlarayönelik ahşap oyma ve yakma atölyesine dönüştürülen atölyede kursa katılankadınlarla görüştü. ahşap oyma ve yakma, deri üzerine işleme, rölyef ve ahşap süseşyaları üretimi yapan atölyede kadın kursiyerlerle ahşam oyma çalışması yapanpekmez; ‘güzelyurt sahip olduğu turizm değerleri ile bölgede çok önemli birmerkez. burada turizm mutlak suretle bölge insanına fayda sağlamalı. bunun içinhalk eğitim merkezimizce çok önemli projeler başlatılmış ve bu işe kadınlarımızsahip çıkmış bundan çok mutlu oldum. kadınların elinin değdiği her şey olumlusonuçlanır. bunu burada görmek çok önemli.” dedi.

kurslarlailgili hazırlanan projeler turizme yönelik üretilen ürünler bölge insanınınözellikle kadınların turizmden gelir elde etmesi açısından çok önemli olduğunuvurgulayan pekmez; “tabi güzelliklere tarihi değerlere sahip bölgede insanlarınturizme bakış açısı kadınlar sayesinde değişecek. bizler her zaman üretenkadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.’ dedi.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Kırıkkale'de çeşitli asayiş olaylarına karıştıkları
Sıradaki Haber Çeşitli suçlardan aranan 7 şüpheli tutuklandı