Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi, 30 Ekim – 5 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlediği bir dizi toplantıyla il genelinde görev yapan idareci ve öğretmenleri projeler hakkında bilgilendirdi. Bu kapsamda, 30 Ekim’de Ortaköy, Ağaçören ve Sarıyahşi ilçelerinde; 31 Ekim’de Eskil ve Sultanhanı ilçelerinde; 5 Kasım’da ise Gülağaç ve Güzelyurt ilçelerinde programlar düzenlendi.
Toplantılarda, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı, 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri, 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri, eTwinning ve Erasmus+ projelerine ilişkin ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Başvuru süreçleri, şartlar, takvimler ve yenilikler konularında bilgilendirme yapıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, toplantılara katılım gösteren öğretmen ve idarecilere, proje başvurularında başarılı olmaları temennisinde bulunarak, öğrenci ve eğitimcilerin yeni projeler geliştirmeleri için gerekli desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Projelerin, öğrencilerin bilimsel ve uluslararası alanlarda kendilerini geliştirmeleri için büyük fırsatlar sunduğuna dikkat çekildi.
Fatma Altınok