Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okullar erken kapanıyor! Kasım’da 9 günlük tatil!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025 eğitim yılı takvimine göre ilk ara tatil, 8 Kasım Cuma günü başlıyor. 11-15 Kasım tarihleri arasında sürecek olan tatil, hafta sonlarıyla birlikte öğrenciler için 9 günlük bir mola sunacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024-2025

Okulların açılmasıyla beraber yoğun bir tempoya giren milyonlarca öğrenci ve veli, ilk ara tatilin heyecanını yaşamaya başladı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılına dair Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan akademik takvim, öğrencilerin Kasım ayında 9 günlük bir ara tatile çıkacağını işaret ediyor. Tatilin, 8 Kasım Cuma günü derslerin bitimiyle başlayacağı ve 18 Kasım Pazartesi günü sona ereceği duyuruldu.

Öğrenciler bu tatilde dinlenme ve eğlenme fırsatı bulurken, aynı zamanda sınav dönemi yorgunluğunu atarak ikinci döneme enerjik bir şekilde hazırlanabilecek. Veliler ve öğrenciler, tatil planlarını şimdiden yapmaya başladılar. Özellikle eğitim yılında tempoyu düşürmek için bir fırsat sunan bu tatil, çeşitli etkinliklerle de renklenecek.

MEB’in 2024-2025 Tatil Takvimi
MEB’in belirlediği takvime göre eğitim-öğretim yılı içinde farklı tatil dönemleri de bulunuyor. İşte bu yılki tatil planı:

• Birinci Ara Tatil: 11-15 Kasım 2024
• Yarıyıl Tatili: 20-31 Ocak 2025
• İkinci Ara Tatil: 31 Mart – 4 Nisan 2025
• Yıl Sonu Tatili: 20 Haziran 2025’te okullar kapanacak.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için büyük bir dinlenme fırsatı olan Kasım ara tatilinin ardından, okullarda eğitim 18 Kasım Pazartesi günü devam edecek. Bu tatil döneminde, kültürel etkinlikler, sinema gösterimleri ve çeşitli kurslar öğrenciler için düzenlenecek, böylece tatil hem eğlenceli hem de verimli geçebilecek. Celil Acar