Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aman dikkat! Aksaray trafiğinde sürücülere ceza yağdı! 

Aksaray’da Emniyet Müdürlüğü geniş kapsamlı trafik denetimi yaptı. Yapılan denetimlerde 365 motosiklet sürücüsüne ceza yağdı.

Aksaray’da Emniyet Müdürlüğü geniş
Aksaray’da trafik kazalarını önlemek ve kurallara uymayan motosiklet sürücülerini tespit etmek amacıyla 14-24 Ekim tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 365 motosiklet ve sürücüsü kontrolden geçti, 187 sürücüye para cezası kesildi.
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, kent genelinde yoğunlaştırılmış trafik denetimlerini sürdürüyor. Trafik kazalarını azaltmak ve kurallara aykırı hareket eden motosiklet sürücülerini tespit etmek amacıyla 14-24 Ekim tarihleri arasında yapılan denetimlerde önemli sonuçlar elde edildi. Emniyet Müdürlüğü, kask kullanımı, ehliyetsiz araç kullanımı ve abartılı egzoz gibi temel ihlallere karşı yoğun bir denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde toplam 365 motosiklet ve sürücüsü incelendi. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu çerçevesinde, 187 sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle idari para cezası uygulandı. Raporlara göre, kurallara uymayan sürücülere şu maddelerden cezai işlem yapıldı:
•Madde 36/3-A: Sürücü belgesiz araç kullanan 46 motosiklet sürücüsü,
•Madde 39/2: Yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanan 9 motosiklet sürücüsü,
•Madde 78/1-B: Kask takmayan 49 motosiklet sürücüsü,
•Madde 23: Plakasız araç kullanan 17 motosiklet,
•Madde 32/3: Abartı egzoz taktıran 7 araç,
•Madde 47/1-B: Kırmızı ışık ihlali yapan 5 motosiklet.
Bunların yanı sıra, çeşitli diğer ihlaller için toplam 54 motosiklet sürücüsüne daha ceza kesildi. Denetimler sırasında özellikle abartı egzoz kullanan 24 motosiklete de idari para cezası uygulandı.
Aksaray Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, trafik güvenliğini sağlamak adına motosiklet denetimlerinin aralıksız devam edeceğini belirtti. Emniyet yetkilileri, sürücülerin can güvenliği için kurallara uymaları gerektiğini vurgulayarak, motosiklet kazalarının önlenmesi adına bu tür denetimlerin önemli olduğunun altını çizdi.
Fatma Altınok