Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali ve Başkan tarlada kuşak taktı;Aksaray’da İlk tohumlar toprağa düştü!

Aksaray’da arpa ekim sezonu başladı. Geleneksel yöntemlerle ilk tohumlar toprakla buluştu.

Aksaray’da arpa ekim sezonu

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak İncesu Köyü’nde arpa ekimine katılarak çiftçilere bereketli bir sezon diledi. Geleneksel yöntemlerle gerçekleştirilen ekim, bölgenin tarımsal potansiyelini bir kez daha gözler önüne serdi.

Aksaray’da arpa ekim sezonu, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın katılımıyla İncesu Köyü’nde düzenlenen etkinlikle başladı. Türkiye’nin tahıl ambarı olarak bilinen Aksaray, arpa üretiminde de önemli bir yere sahip. 2023 verilerine göre Türkiye genelinde 8. sırada yer alan Aksaray, bu yıl da bereketli bir hasat dönemi için umut verici bir başlangıç yaptı.

Ekime katılan Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın tahıl üretiminde ülke genelinde ön sıralarda olduğunu belirterek, “Binbir emek ve alın teri ile toprağı işleyerek sofralarımıza lezzetli ürünler gönderen tüm çiftçilerimize teşekkür ediyor, bereketli bir sezon diliyorum,” dedi. Dinçer, çiftçilerin özverili çalışmalarıyla Aksaray’ın tarımsal üretimdeki önemini bir kez daha vurguladı.

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise etkinlikte, geleneksel yöntemleri kullanarak arpa ekiminin ne denli sabır ve ince bir işçilik gerektirdiğini anlattı. “Sofra bezinden kuşak yaparak arpa ektik. İnce bir ayar istiyor. Göründüğü gibi kolay değil,” diyen Kumbuzoğlu, ekimin aynı miktarda ve düzenle yapılmasının önemine değindi.

Kumbuzoğlu, bu sezon ekim yapan her çiftçiye bereketli bir hasat dönemi diledi. “Kimin iyi çiftçi olduğunu, bahar geldiğinde ve tohumlar yeşerdiğinde göreceğiz,” diyerek sözlerine son verdi.

Bu etkinlikle, bölgedeki tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi ve Aksaray’ın tahıl ambarı kimliğinin pekiştirilmesi hedefleniyor. Fatma Altınok