Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emeklilere bu yıl 29 Ekim İkramiyesi verilecek mi?

Emekliler Bu Yıl 5.000 TL’lik İkramiye Alacak mı?

Emekliler Bu Yıl 5.000

2024 Cumhuriyet Bayramı’nda İkramiye Beklentisi Karşılanmadı

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılı nedeniyle emeklilere verilen 5.000 TL’lik tek seferlik bayram ikramiyesinin, bu yıl devam etmeyeceği açıklandı.

Emeklilerin merakla beklediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi hakkında hükümetten beklenen açıklama geldi. 2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak emeklilere verilen 5.000 TL’lik ikramiye, bu yıl tekrarlanmayacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçen yıl yapılan bu ödemenin sadece Cumhuriyet’in 100. yılı için planlandığını ve bir defaya mahsus olduğunu belirtti.

2024 yılında da benzer bir ödemenin yapılabileceği yönündeki söylentiler, hükümetin bu açıklamasıyla netlik kazandı. Emekliler, bu yıl yalnızca Ramazan ve Kurban Bayramları’nda verilen ikramiyelerle yetinecekler. Geçtiğimiz yıl ödenen 5.000 TL’lik miktar ise bir istisna olarak kayıtlara geçti.

Resmi Açıklama Beklenmiyordu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2024 yılı için emeklilere ekstra bir ikramiye planlanmadığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl yapılan ödeme, ekonomik açıdan zorlanan milyonlarca emeklinin yüzünü güldürmüş, ancak 2024’te aynı desteğin devam etmeyeceği belirtilmişti   .

Bu yıl Cumhuriyet Bayramı öncesi emeklilere 5.000 TL ikramiye verilmeyecek. Emekliler 2025 yılında ise yine yalnızca Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye almaya devam edecekler.

Haber Merkezi

Ekim ayı itibarıyla bankalar emekli
Sıradaki Haber Emekliye Büyük Promosyon Müjdesi! Bankalar Yarışa Girdi: Promosyon Tutarı 25 Bin TL’ye Dayandı