Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da küresel eğitim buluşması: 5 ülkeden 30 öğrenci tek çatı altında!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, şehir içerisindeki idari çalışmalarının yanı sıra Aksaray Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu öğrencileri ile de bir araya geldi.

Aksaray Belediye Başkanı Evren

Eğitim amacıyla Aksaray’a gelen yabancı öğrenciler, “Yapay Zekanın Eğitimde Kullanılması” adlı Erasmus projesi kapsamında Aksaray’da bulunuyor. Proje kapsamında Aksaray Bilim Merkezinde bir araya gelen öğrencilere, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer de eşlik etti.

İrlanda, İspanya, Polonya, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen 30 öğrenci ile teknoloji ve eğitimi bir araya getiren Aksaray Üniversitesi, Aksaray Bilim Merkezinde çalışmalarını gerçekleştirdi. Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise “Teknolojinin gücünü eğitimle birleştirerek geleceğin öğrenme yöntemlerine ışık tutmaya devam ediyoruz. Projede emeği geçen Aksaray Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğuna teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilere çalışmalarında ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Aksaray’da gerçekleşen Erasmus programlarının sayısının artması, eğitimde farklı bakış açılarının şehre kazandırılması bakımından oldukça büyük önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe