Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da içme suyu şebekeleri yenileniyor: Kalıcı çözümler geliyor!

Aksaray Valiliği tarafından yapılan açıklama kapsamında Aksaray genelinde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen içme suyu çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Aksaray Valiliği tarafından yapılan

Köylerde bulunan içme suyu şebekelerini yenilenerek kalıcı çözümler bulunuyor.  Aksaray İl Özel İdaresi tarafından  Güzelyurt ilçesi Alanyurt köyü, Ağaçören ilçesi Ahırlı ve Güzelöz köylerinde ekonomik süresini dolduran ve arızalara neden olan içme suyu şebeke hatlarında yenileme  çalışmaları devam ediyor.

Aksaray’da vatandaşların sağlıklı ve hijyenik içme suyu kullanmaları için geniş çaplı başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Alanyurt, Yağan, Ahırlı ve Güzelöz köylerinde içme suyu şebeke yenilme çalışması gerçekleştiriliyor.

Yağan köyü 50.00 metre küp biriktirme deposu yapımı ve Alanyurt köyünde 8200 metre, Ahırlı köyü 3400 metre, Güzelöz köyünde 8400 metre içme suyu şebeke değişimi çalışması ile sağlık ve uzun ömürlü çalışmalarla köylerin alt yapısı güçleniyor.

Bu kapsamda su kaçaklarının en az seviyeleri indirilmesi için çalışmalar yapılıyor olup vatandaşlara kaliteli ve kesintisiz içme suyu hizmeti sunulacak.

Fatma Altınok