Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

19 Ekim Muhtarlar Günü: Aksaray’da Muhtarların Önemi Vurgulandı!

Aksaray Muhtarlar Dernek Başkanı Fikret Dağ, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasının önemine dikkat çekerek, muhtarlığın köy ve mahallelerin en temel temsilcisi olduğunu belirtti.

Aksaray Muhtarlar Dernek Başkanı

Muhtarlık müessesesinin kuruluşunun 195. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Aksaray Muhtarlar Dernek Başkanı Fikret Dağ, muhtarların toplumdaki yerine ve önemine vurgu yaptı. 19 Ekim 1829’da kurulan muhtarlık müessesesi, her yıl bu tarihin ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlanmasına olanak tanıyor.

Dağ, muhtarların millet ve devleti temsil eden, halkın her zaman yanında olan önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Muhtar kelime anlamıyla Türk toplumunun tarihsel-geleneksel niteliklerini yansıtan bir kavramdır. Yönetim sistemimizin en alt yapı taşı olan muhtarlar, hizmetlerini dayanışma ve ortak sorumluluk içinde yerine getiriyor.” dedi.

Muhtarların, mahallelerinin sorunlarını dile getirip devlet kurumlarına bildirdiğini ve çözüm ürettiğini vurgulayan Dağ, “Muhtarlık, 195 yıllık merkezi ve yerel idareyi temsil eden kurumlar arasında siyasal barışın sağlandığı tek müessese olmuştur.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak ilan edilmesinde katkıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı, Gazi Meclis ve Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı’na teşekkür eden Dağ, “Bu duygu ve düşüncelerle, bu müessesede görev yapmış, bugün aramızda olmayan ebediyete göç etmiş tüm muhtarlarımızı rahmetle anıyorum. Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ağustos Gerçe