Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

50 Milyon Avroluk vurgun; Evlilik vaadiyle kadınları tuzağa düşürdüler!

Nevşehir ve Aksaray’da evlenme ve lüks araç satma vaadiyle 50 milyon avro dolandıran çete çökertildi. 9 şüpheli, polis operasyonuyla yakalandı.

Nevşehir ve Aksaray’da evlenme

Nevşehir ve Aksaray’da, evlenme ve lüks araç satma vaadiyle gurbetçi kadınları dolandırdığı iddia edilen 9 şüpheli, polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonla yakalandı. Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonun detayları ortaya çıktı.

Yaklaşık 50 milyon avro dolandıran şüphelilerin, Türkiye’nin farklı illerinde ve Almanya’da yaşayan gurbetçi kadınlarla temas kurduğu ve kendilerini lüks bir otomobil markasının temsilcisi olarak tanıttığı tespit edildi. Şüpheliler, ilk olarak araç satma bahanesiyle kurbanlarına yaklaşırken, ilerleyen süreçlerde evlilik vaatleri ve çeşitli aldatmacalarla dolandırıcılıklarını sürdürdü.

Nevşehir Emniyeti’nin 7 ay süren teknik ve fiziki takibi sonucu, Nevşehir merkez, Gülşehir, Ürgüp ve Aksaray illerindeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, çete lideri H.K. ve onunla birlikte hareket eden B.C.E., M.O.S., Ş.D., A.D., F.D., K.D., M.A.Ö. ve F.C. isimli şüpheliler yakalandı.

Polis ekiplerinin yaptığı araştırmalarda, şüphelilerin birçok kadını dolandırarak elde ettikleri parayı üçüncü şahısların banka hesaplarına aktardıkları belirlendi. H.K. ve diğer 8 şüpheli, nitelikli dolandırıcılık suçundan gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Bu kapsamlı operasyonun, şüphelilerin dolandırıcılık yöntemlerine yönelik yeni ipuçları sunduğu ve mağdur sayısının artabileceği değerlendiriliyor. Polis soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

Fatma Altınok