Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ilk şeker pancarı hasadı için kazma vuruldu!

Aksaray’da sezonun ilk şeker pancarı hasadı, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve diğer yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksaray’da sezonun ilk şeker

Aksaray’da, tarım sektörünün önemli ürünlerinden biri olan şeker pancarı hasadı, bu yılki sezonun ilk startını aldı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Demir ve Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın katılımıyla düzenlenen etkinlik, Tarım arazilerinin bereketi için duaların edildiği bir atmosferde gerçekleşti.

Vali Kumbuzoğlu, konuşmasında tarımın bölge ekonomisindeki önemine vurgu yaparak, bu yıl verimli bir hasat dönemi geçirilmesini temenni etti. Vali Kumbuzoğlu, sözlerinde “Şuanda pancar hasadındayız. Çok güzel bir sahneye şahit olduk. Bütün eli nasırlı çiftçilerimize, esnaflarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Yılda 1.2 ton üretimlerle altıncı sıradayız. Muhteşem bir başarı. Gurur vesilesi. Aksaray her alanda öncülüğünü yürütüyor. Bereketimiz bol olsun. Aksaray’ımızı tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Dinçer ise, yerel yönetim olarak çiftçilerin yanında olduklarını ve tarımsal üretimi artıracak projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti.  Gerçekleşen ziyaret hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Toprağımızın bereketi, emeklerimizin karşılığı alınıyor… Türkiye’nin en önemli şeker fabrikalarının yer aldığı tarım şehri Aksaray’ımızda pancar üretiminde de ilk sıralardayız. Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile birlikte biçerdöverin başına geçerek pancar hasadı yapan çiftçilerimizi ziyaret ettik. Alın teri ile toprağı işleyen tüm çiftçilerimize teşekkür ediyor, bereketli hasat diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Demir, Aksaray’ın şeker pancarı üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu ve bu yılki hedeflerin yakalanmasının önemini dile getirdi. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da, çiftçilerin daha iyi koşullarda çalışması için gerekli desteklerin sağlanacağını açıkladı.

Şeker pancarı hasadının başarılı geçmesi, hem çiftçiler hem de Aksaray ekonomisi için umut verici bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Hasat döneminin, üreticilere bereketli geçmesi dileğiyle sona erdi. Daha sonra vali ve belediye başkanı biçerdövere binerek Aksaray’ın, ilk şeker pancarı hasadını gerçekleştirdi.

Ağustos Gerçe