Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KPSS şartsız 20 Bin işçi alımı duyuruldu! Başvurular yakında başlıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, KPSS şartı aranmaksızın 20 bin işçi alımı yapılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik

İstihdam Uyum Programı (İUP) kapsamında gerçekleştirilecek alımlarda, kamu kurumlarına yarı zamanlı çalışma imkânı sunulacak. Kadınlar, engelliler ve öğrenciler için büyük bir fırsat olan bu program, haftada 3 gün çalışma imkânı sağlarken, ay sonunda yaklaşık 12 bin TL maaş ödeneceği belirtildi.

Alımlar Hangi Kurumlarda Yapılacak?

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, alımlar birçok kamu kurumunu kapsıyor. Bu kurumlar arasında Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, Huzurevleri ve Çocuk Esirgeme Kurumları yer alıyor. Başvuruların illere göre düzenleneceği ve süreçle ilgili detayların yakında paylaşılacağı belirtildi.

Kimler Başvurabilir?

İUP, özellikle kadınlar, engelliler, öğrenciler ve gençleri hedefliyor. Programın ilk ayında haftada 5 gün ve 37,5 saat çalışılacak, ancak sonraki süreçte haftalık çalışma süresi 3 güne ve 22,5 saate düşürülecek. Çalışanlar, günlük 666 TL ödeme alacak ve özel sektörde başka bir işte çalışma imkanına da sahip olabilecek. Programda, yeşil dönüşüm faaliyetlerine katılım da teşvik edilecek.

Başvurular Yakında Başlıyor

Başvuruların yakında başlayacağı ve sürece ilişkin bilgilerin ilerleyen günlerde duyurulacağı açıklandı. Bu alımlar, çocuk, engelli ve yaşlı bakımı gibi alanlarda yeni iş fırsatları sunacak.

*Haber Merkezi

Muhsin Arslan 7 ıllık Aksaray
Sıradaki Haber Aksaray Ülkü Ocakları Başkanlığına atama yapıldı; İşte detaylar!