Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Bağlamlılıkla Mücadele ediliyor: Okullarda veli ve öğrenciler bilgilendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı ve Yeşilay’ın işbirliğiyle Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı(TBM) revizyon çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ve

Bağımlılıkla mücadele çalışmaları kapsamında 25 kişilik grup şeklinde psikolojik danışman/rehber öğretmenler hizmet içi eğitimi veriyor. Bu kapsamda tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülleri konuları hakkında eğitimler düzenlenecek.

Böylelikle Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında okullarda öğrenci ve velilere eğitimler verilecek olup bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu kapsamda psikolojik danışman/rehber öğretmenler eğitimler çerçevesinde bilgilerini tazeleyecek.

Bağımlılıkla mücadele konusu kapsamında öğrenci ve veliler bu konuda bilgilendirilerek hayatlarına endekslemeleri amaçlanıyor. Öğrenicilerin erken yaşlarda bağımlı oldukları madde ve durumlardan kurtarılması açısından büyük önem arz ediyor.

Fatma Altınok