Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOKİ’den 8.503 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı! Başvurular başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde dar gelirli vatandaşlara yönelik konut projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

TOKİ, Sivas Akıncılar’da başlattığı yeni proje ile uygun ödeme koşulları sunarak 21 adet daireyi satışa çıkaracağını resmen açıkladı. 340.146,04 TL peşinat ve 120 ay 8.503,65 TL taksitle daire sahibi olma fırsatı, Sivas’ta ev sahibi olmak isteyenler için büyük bir imkan sunuyor.

Başvurular Ekim Ayında Başlıyor

Sivas Akıncılar ilçesinde, 2. etap kapsamında inşa edilecek 276 konutluk projede, 21 daire satışa sunulacak. Dairelerden 8’i 2+1, 13’ü ise 3+1 olacak. Başvurular 21 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Başvuru bedeli ise 2.000 TL olarak belirlendi. Başvurular Ziraat Bankası şubeleri ve e-Devlet üzerinden kabul edilecek.

Kura Tarihi 11 Kasım

Başvuruların tamamlanmasının ardından kura çekimi 11 Kasım 2024 tarihinde yapılacak. Kura sonucu daire sahibi olmaya hak kazananlar, 18-22 Kasım tarihleri arasında Ziraat Bankası şubelerinde sözleşmelerini imzalayabilecek. Yedek hak sahipleri ise 27-29 Kasım tarihlerinde sözleşmelerini imzalayabilecekler.

Ev Sahibi Olma Şartları

TOKİ’nin satışa sunduğu konutlar için başvuru şartları da belli oldu. Başvuruda bulunan kişinin, eşi veya velayeti altındaki çocuklarının, Türkiye sınırları içinde tapuda kayıtlı bağımsız bir konutu olmaması ve daha önce TOKİ’den konut satın almamış olması gerekiyor. Ayrıca, başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olma ya da il nüfusuna kayıtlı olma şartı da aranıyor.

Ödeme Detayları

Ev sahibi olmaya hak kazananlar, borç bakiyesinin yüzde 25’ini peşinat olarak ödedikten sonra 120 ay boyunca aylık taksitlerle ödeme yapabilecek. Taksit ödemeleri her yıl Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artış oranına göre güncellenecek. İlk taksit ödemesi, sözleşme imzalandıktan sonraki ay başlayacak ve ilk dönemsel artış Ocak 2025’te uygulanacak.

Screenshot

Ev Sahibi Olmak İsteyenler İçin Büyük Fırsat

TOKİ’nin Sivas’ta başlattığı bu proje, dar gelirli vatandaşlar için büyük bir fırsat sunuyor. Uygun peşinat ve taksitlerle konut sahibi olmak isteyenlerin başvuru tarihlerini kaçırmamaları önem taşıyor.

Haber Merkezi

Enflasyon verileri ne gösteriyor? En
Sıradaki Haber Emekliler merakla bekliyor; 2025 Ocak emekli maaş zammı beklentisi artıyor!