Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emekliler merakla bekliyor; 2025 Ocak emekli maaş zammı beklentisi artıyor!

Enflasyon verileri ne gösteriyor? En düşük emekli maaşı ne kadar olacaktı?

Enflasyon verileri ne gösteriyor?

Ocak ayı yaklaştıkça milyonlarca emeklinin gözü, 2025’te alacakları zam oranına çevrildi. Geride kalan 3 aylık enflasyon %8,92 olarak açıklanırken, yıl sonu için yapılan tahminler emeklilere yeni umutlar vadediyor. En düşük emekli maaşının 14.000-15.000 TL bandına yükselebileceği belirtiliyor.

Enflasyon Verileri Zamma Yön Verecek

2025 Ocak ayında yapılacak emekli maaş zam oranı, yılın son 6 aylık enflasyon oranına göre netleşecek. Geride kalan Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üç aylık enflasyon verisi %8,92 olarak açıklanmış durumda. Şimdi gözler, Ekim, Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranlarına çevrildi. Uzmanların yaptığı tahminlere göre, yılın son üç ayında aylık %2,5 seviyelerinde bir enflasyon görülmesi bekleniyor. Bu da 2024 yılının ikinci yarısındaki enflasyonun %16-17 seviyesinde olacağı anlamına geliyor.

Emekliler Ne Kadar Zam Alacak?

Emekliler için zam oranı 3 Ocak 2025 tarihinde netleşecek. 6 aylık enflasyonun %16-17 bandında olacağı öngörülüyor. Eğer ek bir refah payı artırımı yapılmazsa, emekli maaşlarındaki artış enflasyon oranına bağlı olarak gerçekleşecek. Ancak hükümetin, maaşların alım gücünü korumak adına bir refah payı artışı yapması da gündemde.

En Düşük Emekli Maaşı 14.000 TL’yi Bulabilir

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, yaptığı açıklamada şu an en düşük emekli maaşının 12.500 TL olduğunu hatırlatarak, 2025’te bu taban maaşın 14.000-15.000 TL aralığına çıkmasını beklediğini ifade etti. Ancak kök maaşı düşük olanlar için sıfır zam riski halen devam ediyor. Bu konuda hükümetin bir iyileştirme yapması gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, özellikle kök maaşı düşük emeklilerin mağduriyet yaşamaması için adımlar atılacağını tahmin ediyor.

Sonuçlar 3 Ocak’ta Açıklanacak

3 Ocak 2025’te TÜİK’in açıklayacağı enflasyon verileriyle emeklilerin alacağı zam oranı netleşecek. Yılın ilk yarısında enflasyon artışı ve olası refah payı artışı ile emekli maaşlarının ne kadar yükseleceği milyonlarca vatandaş tarafından merakla bekleniyor.
Haber Merkezi

Aksaray’ın tanınmış iş insanlarından Muzaffer
Sıradaki Haber Aksaray’da Acar Et Şarküteri dualarla açıldı