Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin beklediği o tarihi açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 6’ıncı ve 10’uncu sınıf öğrencilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamaya göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 1’inci döneminin 1’inci yazılı sınavlarına yönelik tarihler belli oldu. Detaylar haberimizde…

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile 6’ıncı ve 10’uncu sınıfların merakla beklediği o tarihlere yönelik detaylar belli oldu. Yapılan açıklamaya göre; 6. Sınıf Türkçe ile 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için gerçekleşecek olan yazılı sınavların 30 Ekim 2024 Çarşamba günü yapılacağı ifade edildi.

Bunun yanı sıra; 6. sınıf matematik ile 10. sınıf matematik dersleri için ise yazılı sınav tarihi 31 Ekim 2024 Perşembe günü olarak belirlendi. Yapılacak olan sınavlar kapsamında; kapsam geçerliliğinin artırılması, öğrencilerin sınava daha bilinçli hazırlanması için hangi konu/kazanımdan kaç soru sorulacağını gösteren konu soru dağılım tablolarının hazırlanarak yayımlandığı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre, tablolara ulaşmak için ise https://odsgm.meb.gov.tr/www/ulke-genelinde-6-ve-10-siniflar-icin-yapilacak-ortak-sinavlara-yonelik-konu-soru-dagilim-tablolari-yayimlandi/icerik/1311 adresinden bilgi alınabileceği ifade edildi.

Ağustos Gerçe