Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Afganlı sürücü çakarlı araçta ehliyetsiz yakalandı; Aksaray polisi affetmedi!

Aksaray’da kapatma operasyonu;Polis kuş uçurtmadı.

Aksaray’da kapatma operasyonu;Polis kuş

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri Aksaray’da kuş uçurtmuyor. Şehrin belli bölgelerinde yaptığı kapatma operasyonu ile araçları durdurarak arama yaptı.

Aksaray’da gerçekleştirilen geniş çaplı denetimlerde Afgan uyruklu sürücünün usulsüz ‘çakar’ kullandığı tespit edildi. Ehliyeti daha önce alkolden alınan sürücüye yeniden işlem yapıldı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ve asayiş ekipleri, şehir genelinde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştirdi. Ekipler, özellikle belirli bölgelerde denetim yaparak şüpheli araç ve sürücülere yönelik kapatma uygulamaları yürüttü. Recep Tayyip Erdoğan Parkı girişinde yapılan denetimlerde dikkat çeken bir olay yaşandı.

Afgan uyruklu Berhan M. (25) idaresindeki 68 MA 2168 plakalı araç durduruldu. Trafik ekipleri, araçta yasa dışı olarak kullanılan ‘çakar’ tertibatını tespit etti. Sürücüye, usulsüz ‘çakar’ kullanımı nedeniyle cezai işlem uygulandı.

Ehliyet Sorunu Ortaya Çıktı:
Denetim esnasında, Berhan M.’nin ehliyetinin daha önce alkol sebebiyle alındığı, ancak cezası dolmasına rağmen ehliyetini emniyetten geri almadığı ortaya çıktı. Sürücünün ehliyetsiz şekilde trafiğe çıkmış olması nedeniyle olayla ilgili polis ekipleri tarafından detaylı bir inceleme başlatırken Çakarlı ehliyetsiz Afgan uyruklu sürücü Berhan M. Polise aracı bağlamazsınız değilmi abi cezam neyse ödeyim diyerek kendini savunmaya çalıştı.

Aksaray’da sıklaşan trafik ve asayiş denetimleri, hem sürücülerin kurallara uymasını sağlamak hem de kamu düzenini korumak amacıyla titizlikle sürdürülüyor. Polis ekipleri, vatandaşların güvenliği için bu tür denetimlere devam edeceğini belirtti.

Avni KURU