Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzeyin Sutlanlarının nefes kesen performansı kazanmaya yetmedi

Vakıfbank: 3 – 2 :Kuzeyboru

Aksaray’ın Sultanlar Ligindeki başarılı temsilcisi Kuzeyboru, ligin ikinci haftası kapsamında güçlü rakibi Vakıfbank ile karşı karşıya geldi. Aksaray temsilcisi Kuzeyboru’nun ikinci setten itibaren oynadığı oyun voleybol severler tarafından beğeni toplarken, Kuzeyin Sultanlarının etkili performansı maçı kazanmaya yetmedi.

Vakıfbank: 3 - 2

Mehmet Bedestenlioğlu baş antrenörlüğünde çalışmalarını gerçekleştiren Kuzeyin Sultanları, ligin ikinci haftası kapsamında deplasmanda oynadığı Vafıbank maçına; Janset Erkul, Gamze Kılıç, Lazareva, Kurilo, Dimitrova ve Ayşe Çürük altılısı ile çıktı. Kuzeyboru’nun rakibi Vakıfbank ise; Zehra Güneş, Cansu Özbay, Van Ryk, Marina Markova, Derya Cebecioğlu ve Bosetti altısı ile maça başladı.

Karşılaşmanın ilk setinde Kuzeyboru’nun servis hataları Vakıfbank’ı sette puan avantajına götürürken, Vakıfbank ise etkili servisleri ile set içerisindeki puan farkını 11’e kadar çıkardı. Kuzeyboru’nun deneyimli baş antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, puan farkının açılıyor olması nedeniyle takımı oyunda tutabilmek için set içerisinde 2 kez mola hakkını kullandı. Vakıfbank’ın 25 yaşındaki Kanadalı oyuncusu Van Ryk, setin öne çıkan ismi olurken, Ryk, ilk setteki skora 6 puan ile katkı sağladı. Karşılaşmanın ilk seti ev sahibi Vakıfbank’ın, 25-13 skoruyla seti alması ile tamamlandı.

Vakıfbank’ın 1-0’lık set üstünlüğü ile başlayan karşılaşmanın ikinci setinde Kuzeyboru, ev sahibi takıma 5 puanlık bir fark atarak oyuna başladı. Kuzeyboru’nun maça etkili başlaması sonucu açılan 5 puanlık farkı kapatmak için Vakıfbank baş antrenörü Giovanni Guidetti karşılaşmada ilk mola hakkını burada kullanmış oldu. Moladan etkili bir şekilde dönen Vakıfbak takımı, puan farkını düşürmeyi başarırken, ikinci set 18-25 Kuzeyboru üstünlüğü ile tamamlandı.
Setlerdeki puan durumunda eşitliğe gidilirken, ikinci sette öne çıkan isim Kuzeyborulu oyuncu Lazereva oldu. Lazerava takımına ikinci sette 6 puanlık katkı sağladı.

Üçüncü sette Kuzeyboru’nun etkili performansı maç içerisinde üstünlüğünü korumasına olanak tanırken, Kuzeyboru ve Vakıfbank arasında üçüncü sette 6 sayılık bir fark açıldı. Üçüncü sette, hakem tarafından verilen faul kararına sahaya girerek beden diliyle tepki gösteren Vakıfbank baş antrenörü Giovanni Guidetti, kırmızı kart gördü. Aksaray temsilcisi Kuzeyboru, güçlü rakibi karşısında 25-19 set skorunu gördü ve Kuzeyboru, Vakıfbank karşısında 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Bu sette öne çıkan isim; Lazereva ve Kurilo ikilisi oldu.

Her iki takımında tüm kazanma isteğini sahaya yansıttığı karşılaşmanın dördüncü setinde oyuna adeta geri dönenen Vakıfban takımı, Marina Markova’nın etkili hücumları ile Aksaray temsilcisi ile arasındaki puan farkını açarak 25-15 skoru ile setin kazanan tarafı oldu.

Setlerde 2-2’lik eşitlik olurken, karşılaşmada karar setine gidildi. Karşılaşmanın son setinde nefes kesen bir mücadele sergileyen Kuzeyboru ve Vakıfbank, karşılıklı olarak puan alıp vererek oyunu sürdürürken, mücadelenin karar seti 15-12 Vakıfbank üstünlüğü ile tamamlandı ve karşılaşmanın kazanan tarafı ev sahibi takım Vakıfbank oldu.

Ağustos Gerçe