Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da AKMEK’te kadınlar aldıkları eğitimle ev ekonomisine katkıda bulunuyor

Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (AKMEK) kadınlar birçok alanda yetenek kazanıyor. Kadınlar aldıkları eğitimlerle ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Aksaray Belediyesi Meslek Edindirme

Kadınlara yönelik birçok eğitimi içerisinde barından AKMEK’te kadınlar hem öğreniyor hem de kendilerine meslek ediniyorlar. Kadınların kendilerini geliştirmeleri açısından oldukça büyük önem arz eden AKMEK, kadınlar tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer önderliğinde hizmete açılan ve oldukça sık ziyaret edilen AKMEK’te kadınlar, istedikleri, ilgi duydukları alanlarda eğitim alıyor. Eğitimler zamanla mesleğe dönüşüyor.

AKMEK’te iğne oyası, pasta yapımı, moda tasarım, aksesuar yapımı, porselen boyama ve  daha birçok alanda  mesleki eğitim ve sosyal aktivitelerle eğlenceli vakitler geçiriyor. Zamanla yeteneklerini ortaya çıktığı kurslarla birlikte aldıkları eğitimle ev ekonomisine katkıda bulunmalarına imkan oluşturuluyor.

AKMEK kursları ile birlikte kadınlar toplumsal açıdan, sosyal ve kültürel anlamda gelişmelerine imkan sağlanıyor olup kendi yeteneklerini ve becerilerinin farkına varmalarına fırsat sunuluyor.

Fatma Altınok