Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Akademik Yıl Ankara’da düzenlenen törenle başladı

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı

2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin teveccühüyle ülkeyi yönetme görevini devraldıkları günden beri gündemlerinin en başına eğitimi yerleştirdiklerini ve okul öncesinden yükseköğrenime kadar Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel öncelik olarak belirlediklerini söyledi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da törende bir konuşma yaptı. Özvar, konuşmasının bir bölümünde Gazze’deki insani krize dikkat çekerek uluslararası akademisyen ve öğrencilere yönelik baskılara karşı üniversitelerin desteğini vurguladı. Konuşmaların ardından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ve ilmi çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek üzere Yükseköğretim Kurulu tarafından hayata geçirilen 2024 yılı Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri sahiplerine takdim edildi. Akademisyenler ödüllerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

 

Törende Aksaray Üniversitesini (ASÜ) Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erşan Sever ile bir grup akademisyen ve öğrenci temsil etti.

Bülten 

Türkiye İstatistik Kurumu, "Dezavantajların Kuşaklararası
Sıradaki Haber TÜİK açıkladı: Ebeveynlerin eğitim ve maddi durumlarının çocuklarına etkisi ne düzeyde?