Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrenci toplulukları İğde Şenliği’nde faaliyetlerini tanıttı

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) faaliyet

Aksaray Üniversitesinde (ASÜ) faaliyet gösteren öğrenci toplulukları, dördüncüsü bu yıl düzenlenen İğde Şenliği’nde bir araya geldi. Geleneksel şenlikte topluluklar kendilerini ifade ediyor ve faaliyetlerini anlatıyor.

ASÜ Sosyal Yaşam Merkezi yanında bulunan iğdelik alanda düzenlenen şenliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, öğrencilerin gerek seçtikleri akademik alanda gerekse sosyal alanda kendilerini geliştirebilmeleri için yoğun şekilde çalışmaları gerektiğini söyledi. Genel olarak üniversitelerde ders programlarının yoğun olduğunu ancak üniversitenin sadece derslerden ibaret olmadığını dile getiren Arıbaş, “Bazen insan biraz ferahlamak, nefes almak ve güzel vakit geçirmek ister. Biz de bunun için İğde Şenliği’ni düzenliyoruz” dedi. Etkinlikler kapsamında öğrenci topluluklarının stantlar kurarak kendi faaliyetlerini anlattıklarını söyleyen ASÜ Rektörü, “Üniversitemizde bilimsel projelerden çevre duyarlılığına, yardım faaliyetlerinden kültür-sanata kadar çok çeşitli alanlarda çalışmalar yapan topluluklar var. Biz, öğrencilerimizin, kendilerine hitap eden bir alanda aktif olmasını ve etkinlik üretimine katılmasını arzu ediyoruz. Evet, etkinliklerin eğlence kısmı var ve bu çok değerli. Ama daha da önemlisi, etkinliklerin, öğrencilerin bir arada olmasına, birlikte iş üretebilmesine, kendilerini ve yeteneklerini keşfetmelerine ve etkileşim içinde olmalarına katkı sağlamasıdır” diye konuştu. Rektör Alpay Arıbaş, konuşmasının son kısmında, organizasyonun şekillenmesine katkı sunanlara teşekkür etti.

İğde Şenliği’nde farklı salon ve mekânlarda müzik dinletileri, bilgi ve spor yarışmaları ile teknolojik ve bilimsel proje tanıtımları yapıldı.

Bülten