Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SULTAN II. ABDÜLHAMİD DÖNEMİNDE EĞİTİM VE MODERNLEŞME

Bu haberin fotoğrafı yok

aksarayÜniversitesi (asÜ) somuncu baba tarih ve kültür araştırmaları merkezitarafından 9’uncusu düzenlenen bilgiden İrfana somuncu baba buluşmalarında,“sultan ii. abdülhamid döneminde eğitim ve modernleşme” başlıklı sunum icraedildi. 

yapılanaçılış konuşmasının ardından kürsüye gelen prof. dr. mustafa gündüz, bazıönemli olayların veya kişilerin hatırlanması ve anlatılması için 50’nci,75’inci, 100’üncü yıl gibi yuvarlak tarihler verildiğini söyledi. bu yıl sultanii. abdülhamid’in vefatının yüzüncü yıldönümü olduğunu ve bu nedenle farklıiçerikte pek çok program yapıldığını anımsatan gündüz, “elbette bunlar önemliama abdülhamid’i anlamak ve anmak için aslında yüzüncü yıl gibi bir rakamaihtiyacımız yok. Çünkü onun etkisi ve üzerimizdeki katkıları halâ çok belirginbir şekilde devam ediyor” dedi. abdülhamid hakkında halâ ciddi bir biyografiolmadığını kaydeden prof. gündüz, “pek çok tarihçi ve yaptıkları pek çokaraştırma olmasına rağmen, rahat şekilde üzerine yaslanabileceğimiz vederinlemesine okumalar yapabileceğimiz bir biyografiden maalesef mahrumuz. birbakıma bu durum aslında hepimizin üzerine bir vebal” dedi. prof. dr. mustafagündüz konuşmasının devamında “modern,” “modernite,” “modernleşme” kavramlarınadikkat çekti. tanımlamaların ardından gündüz, “sultan ii. abdülhamid dönemindeeğitim ve modernleşme” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Öğrencilerinve akademisyenlerin takip ettiği etkinliğin sonunda rektör Şahin, prof.gündüz’e plaket ve belge takdiminde bulundu.

habermerkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

Başvuru ve Satış Tarihleri Belli
Sıradaki Haber Aksaray’da dahil, TOKİ 35 ilde 302 arsayı satışa sunuyor