Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıllardır kapıları kapalı; Ulu Camii için ihale tarihi açıklandı!

Eskil Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, uzun süredir kapalı olan tarihi Eskil Ulu Camii’nin onarımı için 23 Ekim’de ihale yapılacağını müjdeledi.

Eskil Belediye Başkanı Mustafa

Eskil’in en önemli tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Selçuklu mimarisiyle bezenmiş Eskil Ulu Camii’nin kapılarını yeniden açması için önemli bir adım atıldı. Belediye Başkanı Mustafa Zavlak, yaptığı açıklamada, uzun süredir ibadete kapalı olan caminin onarım ve yapım sürecinin nihayet başladığını ve 23 Ekim’de Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün vasıtasıyla ihalenin yapılacağını duyurdu.

Zavlak, “Ecdadımızın yadigârı olan bu değerli camimizin onarım sürecini başlatmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kısa bir sürede onarım tamamlanacak ve yeniden cemaatimizle buluşacağız,” dedi. Ayrıca projede emeği geçen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Kaymakam Fuat Yurddaş, İl Başkanı Hamza Aktürk, Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu ve Hüseyin Altınsoy, İlçe Başkanı Bayram Yalvaç’a ve tüm katkı sunanlara ilçesi adına teşekkürlerini sundu.

Tarihi caminin onarımının tamamlanmasının ardından, Eskil halkı yeniden bu manevi değeri yüksek mekânda ibadet etme imkânına kavuşacak.

Ağustos Gerçe