Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da “Ya Zafer Ya Şehadet” temalı panel programı düzenlenecek; İşte o tarih 

Gazze cihadının birinci yıl dönümü vesilesiyle “Ya Zafer Ya Şehadet” temalı panel programı düzenlenecek.  

Gazze cihadının birinci yıl

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Aksaray Şube Başkanı Ramazan Özbek tarafından yapılan açıklamada 9 Ekim Çarşamba günü 19.30’da Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi konferans salonunda düzenleyecekleri programa tüm hemşehrilerimizi davet etti.

Programda Doç.Dr.Murat Yıldız’ın moderatörlüğünde Gazze’li akademisyen Doç Dr. Adil AKSYON’un ve Gazze’li Yüksek Elektrik Mühendisi Ahmet TARAWİYA’nın konuşmacı olarak katılacağı programda Filistin meselesi ve Gazze’deki son durum konuşulacak.

Osmanlı Çekildikten Sonra Kan ve Gözyaşı Durmadı

AGD Aksaray Şube Başkanı son olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin toprakları üzerinde bir Yahudi devleti kurulmasına ilişkin ilk faaliyetler Theodor Herzl tarafından başlatılmış ve bu kapsamda Basel’de 1.Siyonist Kongresi toplanmıştır. İngilizlerin egemenliği altına geçen Filistin’de bir Yahudi devleti kurma fikrinin hayata geçirilebilmesi için 1917 yılında İngiliz Dış İşleri Bakanı Arthur James Balfour tarafından Balfour Deklarasyonu yayınlanmış ve Filistin toprakları üzerinde yahudilere bir yahudi devleti kurulması vadedilmiştir. Sonrasında Filistin topraklarına yahudiler tarafından yapılan göçler ve Filistinlilere karşı Siyonist terör örgütlerinin faaliyetleri söz konusu olmuştur.

1948’de İsrail’in bir devlet olarak kurulduğunun ilan edilmesi sonrasında yaşanan savaşlar ve israil terör devletinin Filistinlilere karşı girişmiş olduğu zulümlerin tarihi 100 yılı aşmaktadır. Bu nedenle 7 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen Aksa Tufanı Operasyonu bir başlangıç değil, yaşanan zulümlerin ve soykırımın doğal bir neticesidir.

Anadolu Gençlik Derneği Direnişin Merkezinde

Açıklamalarını sürdüren AGD Başkanı, hayatının merkezine cihadı koyan ve tek arzusu şehadet olan bir teşkilatın mensupları olarak yıllardır olduğu gibi 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana da özgür Kudüs mücadelesinin yanında olduk. Merhum liderimiz Erbakan Hocamız ve diğer muhterem büyüklerimizden öğrendiğimiz gibi Mescid-i Aksa davasının bir iman meselesi olduğu gerçeğini her anımızda yansıtmaya çalıştık.

Nerede bir mazlum varsa yarasını sarmaya çalışan, nerede bir haklı varsa davasına destek olan bizler bugün de Aksa Tufanı Harekatı’nın en büyük destekçisiyiz.

Biz Aksa Tufanı Harekatı’nın yanında değil bizzat merkezindeyiz.

İşte bu bilinçle bir senedir her anımızı Gazze Cihadı ile geçiriyor; mazlumlarla ağlıyor, mücahitlerle seviniyoruz.

Bu sebeplerle 9 Ekim Çarşamba günü 19.30’da Aksaray Belediyesi Bilim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenleyeceğimiz programa tüm halkımız davetlidir.

Bülten