Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya’da akıllı telefon ve sosyal medya kullanımı yasak olan yerler

Datareportal tarafından yayımlanan verilere göre dünyada çocuk ve gençlere yönelik sosyal medya ve akıllı telefon kısıtlamalarının genişlediği bilgisi paylaşıldı. Buna göre; Toplamda 11 ülkede kısıtlama sürüyor.

Datareportal tarafından yayımlanan verilere

Yayımlanan güncel verilere göre; Amerika Birleşik Devletleri’nde, Fransa’da ve Belçika’da hem akıllı telefon hem de sosyal medya kısıtlaması bulunuyor. Çocuklar ve gençlere yönelik olarak sürdürülen bu kısıtlama Amerika’da TikTok uygulamasının devlet cihazlarında kullanılabilmesini engellemekle başladı.

Fransa’da ise bu karar yine TikTok uygulamasına yönelik olurken, memurların telefonlarında bu uygulamaları bulundurmaları da yasak hale getirildi. Ayrıca okullarda çocukların akıllı telefon kullanması da yasaklandı. Bu karar, Belçika’da da aynı şekilde hayat buldu.

Hollanda, İtalya, Yunanistan, İrlanda ve İspanya’da ise öğrencilerin hiçbir şekilde okulda akıllı telefon kullanmaması gerekiyorken, özellikle İrlanda’da 16 yaş altına akıllı telefon tamamen yasaklanmış durumda.

Çin, Avustralya ve Mısır’da ise belirli sosyal medya kısıtlamaları mevcut. Çin’de; Facebook, X ve YouTube gibi platformların kullanılması yasa dışı sayılıyor ve yerine yerli alternatifler kullanılıyor. Mısır’da ise 5 binden fazla takipçisi olan sosyal medya kullanıcılarının medya düzenleyicisine kaydolmalarına zorunluluk getirilmiş durumda.

Ağustos Gerçe