Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da arama kurtarma tatbikatı, MEB AKUB ekipleri sahada

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı AKUB ekibi arama kurtarma tatbikatını tamamladı. Aksaray Yerel Düzey TAMP Masabaşı ve Saha Tatbikatı’na katılım gösteren ekipler bu alanda eğitim aldı.

Aksaray İl Milli Eğitim

Tatbikat, kurum, kuruluş, STK ve özel sektör kuruluşlarının araç ve personelinin katılım göstermesiyle gerçekleşti. Aksaray Üniversitesi kampüsünde yapılan eğitim kapsamında katılımcılara eğitim alanında bilgiler verildi.

Teorik bilgilerin yanı sıra pratik olarak eğitim alan ekipler, arama kurtarma alanında profesyonel olmaları için eğitim aldı. Kurumlar arası işbirliğinin sağlanması amacıyla olası afet veya acil sorunlarda koordineli çalışılması açısından önemli görülüyor.

İl genelinde düzenlenen deprem tatbikatı kapsamında, afet sırasında yapılması gereken doğru müdahaleler uygulamalı olarak işlendi. Bu tür tatbikatların il genelinde devam edileceği ön görülüyor olup deprem riski altındaki bölgelerde risk azaltma, hazırlık ve müdahale süreç etkinliğinin artırılması açısından oldukça büyük önem arz ediyor.

İl Müdürlüğü AKUB ekipleri almış oldukları arama kurtarma eğitimlerinin devam edeceği ön görülüyor.

Fatma Altınok 

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 19
Sıradaki Haber 19 ilde“NARKOÇELİK-42” operasyonu: 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi!