Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye’de hangi şehirde kaç üniversite var?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan son verilere göre Türkiye’de hangi şehirde kaç adet üniversite olduğuna dair detaylar belli oldu. Yayımlanan verilere göre Türkiye’de toplam 188 üniversite bulunuyor.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

TÜİK verilerine göre Türkiye’deki üniversite sayılarına yönelik detaylar belli olurken, hangi şehirde ne kadar üniversite olduğu merak konusu oldu. Buna göre; İstanbul’da toplam 60 üniversite bulunurken, Ankara’da ise 22 üniversite bulunduğu bilgisi aktarıldı.

Aksaray’ında içerisinde bulunduğu İç Anadolu Bölgesi’nde yer alan şehirlerden bir tanesi olan Konya’da toplam 5 üniversite bulunurken, Kırşehir, Kırıkkale, Aksaray ve Niğde’de ise 1’er üniversite bulunuyor. İç Anadolu Bölgesi şehirlerinden birisi olan Kayseri’de ise toplam 4 üniversite bulunuyor.

Türkiye’nin en sevilen şehirlerinden birisi olan İzmir’de toplam üniversite sayısı 10 olurken, öğrenci şehri olarak ön plana çıkan Eskişehir’de ise toplam üniversite sayısı 3 olarak kaydedildi. Yayımlanan bu veriler özellikle Türkiye’de eğitimde gelinen noktayı yansıtması bakımından önem arz ederken, yereldeki eğitim durumu hakkında yorum yapabilmek bakımından da önem arz ediyor.

Ağustos Gerçe