Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2050 yılında şehirlerin yüzde 5’lik kısmının sular altında kalma ihtimali var

Dünya Bankası tarafından yayımlanan son verilere göre şehirleşme ve ısı adaları nedeniyle, kentlerin dünya ortalamasına göre iki kat daha fazla ısınması bekleniyor.

Dünya Bankası tarafından yayımlanan

Yayımlanan son verilere göre 2022 yılında dünyada 4,4 milyar kişinin şehirlerde yaşadığı görülüyor. Bu rakamın 2050 yılında ise her 10 kişiden 7’sinin şehirlerde yaşaması ile sonuçlanacağı öngörülüyor.

Dünya Bankası tarafından yayımlanan son verilere göre iklim krizi kaynaklı aşırı sıcaklar nedeniyle 2019 yılında dünyada 356 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi aktarıldı. Bu verilerin detaylarına bakıldığında 2100 yılında ise dünyadaki birçok şehrin 4 santigrat dereceye kadar ısınacağı tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamaya göre iklim krizine karşı gerekli olarak görülen şehir planlamasının yapılmaması halinde 2050 yılına kadar yüksek nüfuslu birçok kıyı şehrinin en az yüzde 5’lik kısmının sular altında kalacağı ifade ediliyor.

Özellikle iklim araştırmacıları tarafından oldukça ciddiye alınan bu sorunun hükümetler vasıtası ile çözüm yoluna gidilmesi bekleniyor.

Ağustos Gerçe