Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şekere zam geldi; Fabrikalar yeni ücreti açıkladı!

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni şeker satış fiyatlarını ve satış işlemlerinde uygulanacak prosedürleri açıkladı. Şekerin KDV hariç kilogram fiyatı 34 TL olarak belirlendi.

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.,

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER), 1 Ekim 2024 itibarıyla geçerli olacak yeni şeker satış düzenlemelerini duyurdu. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, şeker satışlarının fabrika ve kiralık depolardan KDV hariç 34 TL/kg fiyatı üzerinden yapılacağı belirtildi. Genel bütçeli idareler ve kamu kurumlarına yapılan satışlarda damga vergisi kesintisi uygulanarak fiyatın 34,34 TL/kg olacağı ifade edildi.

Öncelik randevulu müşterilere
yapılan açıklamaya göre, randevu sistemi üzerinden işlem yapacak müşterilere öncelik tanınacak. PASAR (Online Randevu Sistemi) aracılığıyla randevu alan müşterilerin belirtilen gün ve saatte gelmemesi durumunda randevularının iptal edileceği vurgulandı. Randevusuz müşterilere ise fabrikaların yükleme imkanlarına bağlı olarak satış yapılabileceği açıklandı.

100 Ton Üzeri Alımlarda Özel Protokol;
Türkiye Şeker Fabrikaları, 100 ton ve üzeri alımlar yapan firmalar için ise özel bir düzenlemeye gitti. Bu firmalara iki çekim süresi tanınacak ve rezervli satış türü ile işlem yapılacak. Yüklemelerin aksatılmaması için fabrika mesai saatleri dışında da işlemlerin sürdürülebileceği belirtildi.

Peşin Ödeme İle Damga Vergisi Kesintisi
Satış faturalarında peşin ödeme yapan müşterilere damga vergisi kesintisi uygulanacağı bildirilirken, genel bütçeli idareler için bu kesintinin “Kamu Kurumu (Damga Vergili)” satış türüyle yapılacağı ifade edildi.

Yeni düzenlemelerin uygulanmasına ilişkin tüm detaylar, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nün resmi yazısıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

Fatma Altınok