Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrenciler dikkat! TÜBİTAK desteğiyle araştırma projelerinde fırsatlar kapıda!

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin katılım sağlayabileceği araştırma projeleri destekleme programına başvuruların başladığı duyuruldu.

Aksaray Üniversitesi öğrencilerinin katılım

Aksaray Üniversitesi tarafından yapılan duyuruya göre; TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B 1. Dönem çağrıları açıldı. 2209-B çağrısı; öğrencilerin sanayiye yönelik araştırma projelerini destekleme programı olarak ön plana çıkarken, 2209-A çağrısı ise üniversite öğrencileri araştırma projeleri destekleme programı olarak biliniyor.

2209-A çağrısında; üniversitede öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin üniversitelerden bir akademik danışman eşliğinde araştırma yapmaya ve araştırma ekosistemine katılmalarına teşvik edilmesi amaçlanıyor.

2209-B  çağrısı kapsamında ise üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans/lisans öğrencilerinin, sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmesi amaçlanıyor.

TUBİTAK bünyesinde yer alan bu çağrıları katılım sağlamak isteyen öğrencilerin, hazırladıkları araştırma projeleri ile birlikte 01 Kasım 2024 günü saat 17.30’a kadar TÜBİTAK Yönetim Bilgi Sistemi (TYBS) (tybs.tubitak.gov.tr) üzerinden programa başvuru yapabilecekleri ifade edildi.

Ağustos Gerçe