Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Toprak’tan sert çıkış; Bu maaşla kim çalışır?

Başkan Ali Toprak: “Okullardaki temizlik ve yardımcı personel sorunu, eğitimde sağlıklı ortamı tehdit ediyor. Asgari ücretin altında personel çalıştırmak suçtur dedi.

Başkan Ali Toprak: "Okullardaki

Türk Eğitim-Sen Aksaray Başkanı Ali Toprak, okullarda yardımcı hizmetli ve personel eksikliği konusundaki sorunları gündeme taşıdı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İŞKUR arasında yapılan protokole göre okullara 120 bin yardımcı hizmetli personel tahsis edilmesi planlandı. Ancak Toprak, bu süreçte ciddi aksaklıklar yaşandığını ve yeterli başvurunun olmadığını vurguladı.

Toprak, personelin düşük ücretlerle çalıştırılmasının ve çalışma günlerinin kısıtlanmasının büyük bir problem olduğunu belirtti. “İlk ay haftada 5 gün, sonraki aylarda ise haftada 3 gün çalışacaklar ve alacakları ücret sadece 6 bin 800 TL. Bu maaşla kim çalışır?” diyen Toprak, bu şartların kimseyi tatmin etmediğini ve asgari ücretin altında personel çalıştırmanın yasalara aykırı olduğunu hatırlattı.

Türkiye’de asgari ücretin 17 bin 02 TL olduğunu hatırlatan Toprak, “Öğretmenler, veliler ya da öğrenciler bu temizlik işini imece usulüyle mi yapacak?” diye sorarak sert eleştirilerde bulundu.

Toprak, hükümete çağrıda bulunarak, “Okullarımızın temizliği ve okul öncesi sınıfların düzeni için yardımcı personel tahsisinin eksiksiz ve kadrolu olarak yapılması gerekiyor. Bu, eğitimde sağlıklı bir ortam için vazgeçilmez bir ihtiyaçtır,” dedi.
Ağustos Gerçe