Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray-Konya yolunda kum fırtınası zincirleme kazaya yol açtı: 5 yaralı!

Aksaray-Konya karayolunun 12. kilometresinde, Yapılcan köyü mevkisinde meydana gelen kum fırtınası, 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasına sebep oldu. İlk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

Aksaray-Konya karayolunun 12. kilometresinde,

 

 

Olay, Aksaray-Konya karayolunda etkili olan yoğun kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra inmesiyle gerçekleşti. Görüş kaybı yaşayan sürücüler, birbirine çarparak zincirleme kazaya neden oldu. Kazaya karışan araçlardan 5’inde maddi hasar meydana gelirken, 5 kişi yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda 112 Sağlık, UMKE, AFAD, Jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yol Trafiğe Kapandı!

Kaza nedeniyle Aksaray-Konya yolu trafiğe kapatıldı. Jandarma ve polis ekipleri, kazaya müdahale etmek ve trafik akışını güvenli hale getirmek için bölgeyi kontrol altına aldı. Yolun bir süre kapalı kalmasının ardından, güvenlik tedbirleri kapsamında kontrollü geçişe izin verildi.

Yetkililerden Uyarı!

Aksaray Valiliği, kum fırtınası nedeniyle sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı ve hava koşullarının normale dönmesi beklenene kadar bu güzergahı kullanacak sürücülerin tedbirli olmasını tavsiye etti.

Olayla ilgili inceleme sürerken Aksaray Konya yolunun farklı bölgelerinde 15 aracın kaza yaptığı bildirildi.

Ağustos Gerçe