Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sultanhanı’da 30 markette gıda denetimi

Sultanhanı Kaymakamlığı İlçe Tarım

Sultanhanı Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede faaliyet gösteren  marketlere yönelik denetim faaliyeti icra edildi.

Sultanhanı Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri tarafından ilçede bulunan 30  markette gıda denetimi yapılarak  vatandaşların güvenilir gıda tüketmelerine imkan sunuluyor.

5996 sayılı Veteriner Hizmetleri  Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Sultanhanı ilçesinde başlatılan gıda denetimlerince marketler denetlenerek, ürünlerin uygun kurallara ve koşularda muhafaza edilmesi incelendi.  Vatandaşların sık kullandığı ve çokça ürünlerin yer aldığı marketlerde gıdaların tüketim uygunluğu kontrol edildi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan denetimler kapsamında ilçede faaliyet gösteren markete denetlenerek vatandaşlarla kaliteli ve güvenilir gıdaların tüketebilmesi için gerekli önlemler alınıyor. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada,  “Güvenli Gıda için ALO 174 ihbar hattımızı arayabilirsiniz” ifadesi yer alarak vatandaşları duyarlı olmaları konusunda hatırlamalarda bulundu.

Fatma Altınok