Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yöresel lezzetler yarıştı: Aksaray ikincilikle döndü!

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında Aksaray Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bölgesel Liseler Arası Yöresel Yemek Yarışmasında Aksaray’ı başarı ile temsil etti.

Aksaray İl Milli Eğitim

Eylül ayı içerisinde her yıl düzenli olarak kutlanan Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Bölgesel Liseler Arası Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Aksaray’ı temsilen Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılım gösterdi.

Yarışma kapsamında hazırlanan yöresel yemekler jüri tarafından değerlendirildi. Sunum ve lezzetin öne çıktığı yarışmayı Niğde ve Yozgat birincilikle tamamladı.  Yarışmada, Aksaray ve Kırıkkale ikincilik elde ederken Nevşehir üçüncülükle tamamladı. Kırşehir ise jüri özel ödülüne hak kazandı.

Yarışmaya Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi haricinde, Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Niğde Mehmet Akif Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yozgat Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi ve Kırşehir Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katılım gösterdi.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, konuya ilişin yaptığı açıklamada, “İlimizi başarıyla temsil eden Uluırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci, öğretmen ve öğrencilerini tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyoruz” şeklinde ifadelerine yer verdi.

Fatma Altınok