Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da kaçakçılığa ağır darbe: 1.2 milyon TL’lik mal ele geçirildi!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nın kaçakçılıkla mücadelesi kapsamında düzenlediği operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 1.250.000 TL olan kaçak elektronik cihazlar ve kaçak çay ele geçirildi. İki kişi gözaltında.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nın

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik yürüttükleri kapsamlı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatları doğrultusunda, Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı’nın işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonda önemli bir kaçakçılık şebekesi çökertildi.

İstihbarat çalışmaları neticesinde, Merkez ilçe sınırlarında ikamet eden F.A. ve A.A. isimli şahısların, gümrük kaçağı elektronik cihazlar ve kaçak malzemeler ticareti yaptığı belirlendi. Ekipler, şüphelilerin işyeri ve ikametgahlarına düzenledikleri operasyonla büyük bir miktarda kaçak malzemeye el koydu.

Operasyonda ele geçirilen ürünler arasında; 12 cep telefonu, 62 elektronik sigara, 250 şarj cihazı, 650 şarj kablosu, 2245 telefon kılıfı, 875 ekran koruyucu cam, 250 telefon kamera lensi, 11 kablosuz kulaklık, 2 akıllı saat ve 30 kilogram kaçak çay bulundu. Piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 250 bin TL olarak hesaplanan bu kaçak malzemelerle birlikte, kaçakçılıkla bağlantılı F.A. ve A.A. hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı.

Jandarma, kaçakçılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini belirtti. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçlulara karşı gece gündüz demeden mücadelesine devam edeceğinin altını çizdi.

Fatma Altınok