Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kuzeyboru, Malatya’da 25 milyon dolarlık üretim tesisi faaliyete geçti

6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem sonrası Malatya, büyük zorluklarla karşılaştı. Yaklaşık 360 bin kişinin şehri terk ettiği ve konut stoğunun yüzde 50’sinin kaybedildiği bu süreçte, bölgede umut ışığı doğdu. Depremden sadece üç ay sonra, Türkiye’nin plastik boru sektöründeki öncü firmalarından Kuzeyboru, Malatya’da 25 milyon dolarlık Cam Elyaf Takviyeli Kompozit Boru (CTP) üretim tesisi faaliyete geçti.

6 Şubat 2023’te meydana

Kuzeyboru, Malatya fabrikasında 4 bin mm çapa kadar CTP boru üretimine başladı. Yeni yatırım, firmanın ihracat kapasitesini yüzde 60 oranında artırmayı hedefliyor. Türkiye’nin plastik boru üretim kapasitesinde ilk üçte yer alan Kuzeyboru’nun bu yeni tesisi, deneme üretim ve test süreçlerinin ardından resmi olarak faaliyete geçti.
Kuzeyboru A.Ş. Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Karaman, bu tesisin sadece bir yatırım değil, aynı zamanda bölgenin kalkınması ve depremden etkilenen insanlara umut olması açısından kritik bir adım olduğunu belirtti. Karaman, “Bu tesisimize istihdam ettiğimiz ve edeceğimiz 300’e yakın çalışanımızla birlikte, başta ihracat olmak üzere, bölgesel kalkınmaya önemli ölçüde katkıda bulunacağız. Yatırımımız, teknoloji ve yapay zeka destekli üretim makineleriyle donatılmıştır. Bu tesisin dijital dönüşüm stratejimize uygun olarak, sektörde çığır açacak bir atılımın da öncüsü olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca, üretim faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan enerjinin yeşil ekonomi modeline uygun bir şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılanacağını vurgulayan Karaman, bu yatırımla elde edilen rekabet avantajıyla pazarda güçlü bir konum elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Küresel ısınma, su kaynaklarının azalması ve atık su yönetiminin önem kazandığı günümüzde, altyapı borulama sistemlerinde Kuzeyboru’nun güçlü bir marka haline geleceğinin altını çizdi.
Bülent Karaman, Malatya’daki CTP üretiminin resmen başladığını duyurarak, bu yatırımın ülke ekonomisine katkı sağlamasını diledi. Kuzeyboru’nun bu yeni tesisi, hem bölge hem de ülke genelinde önemli bir ekonomik dinamizm oluşturma potansiyeline sahip.

Haber Merkezi