Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray yurtları öğrencilere kapılarını açtı: Barınma sorunu tarih oluyor!

Aksaray Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurtlarının kapıları öğrenciler için açıldı.

Aksaray Gençlik ve Spor

2024- 2025  eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Aksaray’a gelecek öğrencileri için barınma imkanı sunuluyor. Öğrenciler yeni eğitim öğretim dönemi öncesi yurtlarına giderek kayıtlara başladı.  GSB yurtlarında kayıt yoğunluğu yaşanmasıyla birlikte  öğrenciler okul süreleri boyunca barınma imkanı sunulacak.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında  KYK yurtlarında kayıt yoğunluğu yaşanıyor. Yurt başvurusu kabul edilen öğrenciler, kayıt işlemlerini tamamlayarak üniversite hayatına atılıyor. Aksaray Üniversitesi’nde öğrenim görecek öğrenciler, yurtlara yerleşerek güvenli bir barınma imkanı sunulmasının yanı sıra yemek, ders çalışma ve sosyal aktivitelerini de beraberinde getirmesi hedefleniyor.

KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler, devlet tarafından sunulan güvenli ve modern barınma hizmetlerinden faydalanmalarına, eğitimlerine rahat bir ortamda devam etmelerine fırsat sunuluyor.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama kapsamında, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte GSB yurtlarımızda kayıt yoğunluğu yaşanıyor. Devletimizin tüm imkanlarını gençlerimiz için kullanıyoruz” şeklinde ifadeler yer aldı.

Fatma Altınok 

 

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen
Sıradaki Haber Öğrenciler dikkat! Aksaray’da Ücretsiz TYT ve AYT Kursları için Kayıt Süreci Başladı!