Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksarayspor Derincespor’u gol yağmuruna tuttu: 5-1!

TFF 2. Lig Kırmızı Grubun 4. Haftasında Motolux 68 Aksarayspor, Belediye Derincespor’a konuk oldu. Muhteşem bir oyun sergileyen siyah beyazlılar maçtan 5-1 galip ayrıldı.

TFF 2. Lig Kırmızı

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Derince Belediyespor Stadyumu’nda Belediye Derincespor ile karşılaşan Motolux 68 Aksarayspor, geçen haftaki beraberliği telafi etmek istiyordu. Maça bu isteğin doğurduğu mücadeleyle başlayan siyah beyazlılar, maçın başından sonuna kadar rakibine karşı üstünlük kuran taraftı. İlk yarıda defans arakasına atılan toplarla etkili olmaya çalışan Aksaray ekibi, aradığı golleri bulmanın sevinciyle soyunma odasına gitti.

Aksarayspor’dan İlk Yarıda Gol Şov

Kocaeli ekibi Belediye Derincespor ile deplasmanda karşı karşıya gelen siyah beyazlılar, favori olarak çıktığı maçta işini şansa bırakmadı. İlk düdüğün çalmasıyla birlikte yüksek tempolu mücadeleye başlayan siyah beyazlı takım futbolcuları gol bulmakta zorlanmadı.

Maçın 4. Dakikasında Belediye Derincespor yarı sahasının ilk metrelerinde kazanılan serbest vuruşu hızlıca kullanan Doğan Ateş, ceza sahası içerisinde son haftaların yıldızı Abdullah Çakmak ile topu buluşturdu. Mükemmel bir şutla topu bekletmeden kaleye yollayan Abdullah, takımını 1-0 öne geçirdi.

Abdullah’ın golünün ardından gol arayışlarını sürdüren siyah beyazlılar, 16. Dakikada farkı ikiye çıkaran golü tecrübeli golcüsü İbrahim Yılmaz ile buldu. Sol kanatta topu taşıyan Ramazan Toprak’ın ortasına topuğuyla çok şık dokunan İbrahim Yılmaz takımının 2. golünü kaydetti.

2-0 öne geçmenin verdiği üstünlük ile rakip kalede farkı artıracak golleri aramaya devam eden Aksaray ekibi, Abdurrahman Canlı ile farkı üçe taşıdı. Sağ kanattan gelen ortaya iyi yükselen ikinci golün sahibi İbrahim Yılmaz’ın kafa vuruşunu kaleci Volkan Mert Korkmaz kurtardı. Kaleci Volkan’dan dönen topu iyi takip eden Abdurrahman Canlı, takımının üçüncü golünü atı.

Ayrıca 19. Dakikada Aksaray ekibinin kaptanı Doğan Ateş sakatlandı ve maça devam edemedi. Doğan Ateş’in yerine Atamer Bilgin oyuna girdi.

2.Yarıda Aksaray Fırtınası Dinmedi

İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Motolux 68 Aksarayspor, ikinci yarıda da oyun isteğinden bir şey kaybetmedi. İkinci yarıya 3-0 geride başlayan ve farkı azaltmak için risk alan Belediye Derincespor geride büyük boşluklar bıraktı. Bu boşlukları iyi değerlendiren Aksaray ekibi, farkı artıran golleri bulmakta yine zorlanmadı.

58.dakikada Aksarayspor kalesinde gol arayan Belediye Derincespor, Aksarayspor yarı sahasına yerleşmişken topu kaybetti. Topu kazanan Aksaraylı oyuncular rakip yarı sahaya hızlı bir şekilde geçerken, İbrahim Yılmaz’ın ara pasıyla kaleci karşı karşıya kalan Onur Ramazan Toprak, kaleciyi geçerek topu ağlarla buluşturdu ve farkı 4’e çıkardı.

Onur Ramazan’ın golünden 7 dakikada sonra 65. Dakikada Ahmet Çakmak’ın ara pasıyla topla buluşan Alim Harlak, ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve skoru 5-0‘a getirdi.

69.dakikada sağ kanattan atak yapan Belediye Derincesporlu Onur Taha Takır, Aksaraysporlu Sezer Yıldırım’ın müdahalesi ile ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem Murat Kasap pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışında topun başına geçen Batuhan Altıntaş, top ve kaleciyi farklı köşelere göndererek durumu 5-1’e getirdi.

Skorun 5-1’e gelmesinin ardından yine farkı artıracak pozisyonlara giren Aksarayspor, oyuna sonradan giren Yasin Abdioğlu ve Behlül Aydın ile gole yaklaştı ancak futbolular golle buluşamadı. Yasin Abdioğlu’nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği muhteşem şut üst direkte patladı.

Maçta başka gol sesi çıkmadı ve Aksaray ekibi 3 puanı 5-1’lik galibiyetle aldı. Aksarayspor bu galibiyetle puanını 10’a taşıdı ve 2. sıradaki yerini korudu.

Aksaraysporlu Futbolcuların Oyun İsteği Alkış Aldı

Belediye Derincespor deplasmanında muhteşem bir oyun ve skor ile galip gelen Aksarayspor’da futbolcular, Aksaraylı futbolseverler tarafından büyük alkış aldı. Futbolcuların oyun içindeki mücadelesi, oyuna olan konsantrasyonları ve birbirleriyle uyumları Aksaraysporlu taraftarlar tarafından takdirle karşılandı.

Hakan Hidayet Deniz