Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da ölüm nedeninin en yüksek olduğu 6 hastalık belli oldu; İşte detaylar

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayımlanan son verilere göre Aksaray’daki ölüm nedenlerine yönelik veriler belli oldu. Aksaray’daki ölüm oranlarının en çok hangi hastalık nedeniyle gerçekleştiğine dair detaylar haberimizde…

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2023 yılı ölüm nedenleri baz oluşturularak oluşturulan tabloda yer alan bilgilere göre Aksaray’da ölümlerin en yüksek olduğu neden “dolaşım sistemi hastalıkları” olarak kayda geçti.

Yayımlanan verilerin detaylarına bakıldığında Aksaray’da ölüm nedenlerinin en fazla olduğu ikinci hastalık ise iyi huylu veya kötü huylu tümörler oldu. Bunun yanı sıra Aksaray’da ölüm nedenin en yüksek olduğu üçüncü hastalık ise solunum sistemi hastalıkları olarak kaydedildi.

Aksaray’da ölüme en fazla sebep olan dördüncü hastalık ise dışsal yaralanma ve zehirlenmeler olarak kaydedilirken, beşinci en fazla ölüme neden olan hastalık ise endokrin hastalıkları oldu. Yayımlanan verilerin detaylarında yer alan bilgilere göre, sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarının Aksaray’dan en fazla ölüme neden olan altıncı hastalık olduğu görüldü.

Ağustos Gerçe