Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünya’nın gözü onlarda; Şampiyonlar Ligi istatistikleri belli oldu

Dünya’da futbolseverlerin gözleri Şampiyonlar Ligi’nin üzerindeyken, lig hakkında bazı istatistikler de ses getirmeye devam ediyor. Buna göre; Şampiyonlar Ligi’nde 5 ve üzeri şampiyonluk yaşayan takımların hangileri olduğu netlik kazandı. Detaylar haberimizde…

Dünya’da futbolseverlerin gözleri Şampiyonlar

Şampiyonlar Ligi denilince akla gelen ilk takımlardan birisi olan Real Madrid, devlerin bir araya geldiği ligde 16 kez şampiyonluk heyecanı yaşadı. İspanyol ligi temsilcisi Real Madrid, aynı zamanda son Şampiyonlar Ligi’nin de galibi olmuştu.

İspanya temsilcisini ikinci sırada takip eden isim ise toplam 7 şampiyonluk ile Milan oldu. Milan, Şampiyonlar Ligi’nde taraftarlarına 7 kez şampiyonluk mutluluğu yaşattı. Liverpool, listede 6 şampiyonluk ile en fazla şampiyon olan 3’üncü takım olurken, Bayern Münih de 6 şampiyonluk ile üçüncülüğe ortak olan isim oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna 5 kez adını yazdıran Barcelona ise en fazla şampiyonluğu bulunan beşinci isim oldu.

Şampiyonlar Ligi’nde en çok maça çıkan isimlere yönelik detaylar da belli oldu. Buna göre, futbolun efsane ismi Cristiano Ronaldo, toplamda 187 maça çıkarak Şampiyonlar Ligi’nde n çok maça çıkan isim oldu. Casillas ise 181 maç ile Ronaldo’yu ikinci sırada takip etti.

Şampiyonlar Ligi’nde en fazla maça çıkan üçüncü oyucu ise 163 maç ile Messi oldu. Xavi, 157 Şampiyonlar Ligi maçına çıkarak, ligde en fazla maça çıkan dördüncü oyuncu oldu. Muller ve Kroos ise toplamda 153 Şampiyonlar Ligi maçında forma giydi.

 

Ağustos Gerçe