Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da motosiklet ihlalleri patladı: 540 sürücünün 232’si kural tanımadı!

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, yaz aylarında artan motosiklet kazalarını önlemek için kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor. Son bir ayda 540 sürücü denetlendi, 232 sürücüye ceza kesildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı,

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, yaz aylarında motosiklet kazalarının önlenmesine yönelik çalışmalarını artırdı. 15 Ağustos – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, 540 motosiklet, motorlu bisiklet ve elektrikli bisiklet sürücüsü kontrol edildi. Bu denetimlerde, tescil plakasız, sürücü belgesiz ve kasksız olarak motosiklet kullanan 232 sürücüye idari para cezası uygulandı. Ayrıca, tescil plakasız olan 35 motosiklet trafikten men edildi.

Denetimler sırasında sürücülere ve yolculara motosiklet kazalarının önlenmesi, koruma başlığı (kask), gözlük, eldiven ve koruyucu kıyafet kullanımının önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, hava karardıktan sonra seyahat edenlerin reflektif yelek kullanmaları gerektiği vurgulandı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, motosiklet kazalarının en aza indirilmesine yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceğini duyurdu. Bu önlemler, hem sürücülerin hem de yolcuların güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Fatma Altınok