Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Aksaray’da çocuklara müjde: Eğlence merkezi açıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından çocuklara yönelik olarak hayata geçirilen Çocuk Eğlence Merkezi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla açıldı. Açılışa çok sayıda çocuk katılırken, açılış töreninin ardından çocuklar doyasıya eğlendi.

Aksaray Belediyesi tarafından çocuklara

Aksaray Belediyesi çocuklara yönelik bir projeyi daha hayata geçirdi. Çocukların fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla 9 bin metrekareden fazla alana inşa edilen Aksaray Belediyesi Çocuk Eğlence Merkezi’nin açılışına; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Ak Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ömer Köse, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Aksaray İl Genel Meclis Başkanı Latif Ağır, Belde ve İlçe Belediye Başkanları, STK Başkanları, daire müdürleri, çocuklar ve çocukların aileleri katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya açışı programında yaptığı konuşmada; “Burada cıvıl cıvıl bir ortamda, çocuk sesleri arasında sizlerle olmaktan çok mutluyum. Allah birlik beraberliğimizi, çocuklarımızın neşesini hep artırsın diyorum. Mevlid-i Nebevi haftasındayız, kainatın efendisi hürmetine rabbim dünyamıza iyilikler güzellikler getirsin. Gayretimiz, çabamız, her günümüz bu ülkenin evlatlarının daha güçlü bir Türkiye’ye uyanması için. Az önce konuşmaları dinlerken gerçekten etkilendim. Aksaray gerçekten, Evren Başkan’ın başkanlığında yerel yönetimlerde, gerçek anlamda sosyal belediyeciliği yaşıyor. Duyduğum bütün konuşmalar bunu işaret ediyor. Kadınlarımız için, gençlerimiz için, çocuklarımız için tam anlamıyla AK parti’nin sosyal belediyecilik anlayışı budur. Kadınların meslek edinme kurslarıyla, gençlerin kütüphanelerle, meslek edindirme merkeziyle, çocukların da özellikle manevi olarak da donanım sağlayabilecekleri alanlarla birlikte bu tür aktivite merkezleriyle çok daha güçlü şekilde yetişmesine imkan sağlayan belediyecilik, sosyal belediyeciliktir.” Diye konuştu.

Açıklamalarına devam eden Kaya; “Anneler; Öyle bir çağda yaşıyoruz ki hepimizin ortak bir sorunu var değil mi? Çocuklarımız ekranlara hapsediliyor. Ama burada anneler olarak bizim de sorumluluğumuz var. Çocuklarımızı, özellikle 0-3 yaş arasını kesinlikle ekranla buluşturmamalıyız. 3 yaştan sonra da sınırlı ekran süreleriyle onların zihinlerinin dinç kalmasını sağlamak zorundayız. Belediye başkanlarının görevi de Millet Bahçeleriyle, Çocuk Aktivite Merkezleriyle, çocuk parklarıyla çocukların sosyal hayatta gelişebilecekleri merkezlerin sayısını artırmak. Çocuk Aktivite Merkezimiz bunun için de çok önemli bir alan olacak. Çocuklarımızı akranlarıyla sosyalleşebileceği ortamlara götürmek zorundayız çünkü akranlarıyla sosyalleşemeyen çocuklar maalesef ekran yoluyla sosyalleşme yoluna gidiyor. Bunları hem bir anne olarak, hem de halk sağlıkçı bir doktor olarak anlatıyorum. Çocukların sportif faaliyetlere katılmasını desteklemek zorundayız. Bunun için Belediyemiz, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz, okullarımız nice imkanlar sunuyorlar. Biz inanıyoruz ki; sağlıklı çocuklar, sağlıklı aileler, sağlıklı toplum demek, sağlıklı bir toplum da güçlü bir ülke demek, güçlü bir Türkiye demek. Çocuk Aktivite Merkezine emeği geçen bütün kardeşlerimize ve onlara liderlik yapan Evren Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, açılış programı kapsamında yaptığı açıklamada; “Bugün Gaziler Günü ama bugün aynı zamanda hepimiz birer çocuğuz. Her birimizin yüreğinde bir köşesinde çocukluk var. Biz hayata aslında hep çocukların penceresinden bakıyoruz. Onların penceresi ışıklıysa, biz de hayat alıyoruz. Aslında her evde çocuk mutluysa aile de mutludur. Bugün işte buradaki projeyi görüyoruz. Evren Başkanı bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Vali olarak kendisiyle beraber çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. Çocuklar için özel politikalar geliştiren, onları geleceğe hazırlayan devlet, güçlü bir devlet kimliğini taşıyor demektir. Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti bunu yakaladı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Çocuk Eğlence Merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulunan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer;  “Bugün aylardır süren bekleyişin başlangıç günü. İnşallah aktivite merkezimizi açarak çocuklarla buluşturuyoruz. Aksaray’ımızda, Aksaray Belediyeciliği kapsamında yapmış olduğumuz çalışmaların bir parçası, bir neticesi. Diğer yapmış olduğumuz çalışmalarla beraber değerlendirildiğinde, bunun son parçası olarak Çocuk Eğlence Merkezimizi yaptık diyebiliriz. Daha öncesinde de kadınlarımıza yönelik Kadın Aktivite Merkezlerimiz, gençlere yönelik Bilim Merkezimiz, kitap konaklarımız ve korunmaya muhtaç çocuklarımıza yönelik yapmış olduğumuz Sevgi Evlerimiz bu yapmış olduğumuz çalışmaların örnekleridir. Allah nasip eder, ömür verirse de inşallah bu döneme dair de, gençlerimizin ihtiyaçları, onların ruhen, bedenen ve aklen gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalara da devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz tesis, bizim aileleri ve çocukları ziyaretlerimizde dinlediğimiz, onlardan aldığımız bilgiler neticesinde oluşturduğumuz, kendimize özgü tasarladığımız bir eğlence merkezi. 2 bin metre kapalı alana sahip, toplamda da 9 bin küsur metrekareye sahip bir alan içerisinde. Burada çocuklarımız aileleriyle beraber gelecekler, burada eğlenecekler, burada zaman geçirecekler ve burada mutlu mesut bir şekilde ayrılacaklar.” İfadelerini kullandı.

Milletvekili Hüseyin Altınsoy açılış töreninde yaptığı konuşmada “Belediye başkanlarımız alt yapı yaparlar, su yaparlar,  kanalizasyon yaparlar, yol yaparlar.  Evren başkanımızdan Allah razı olsun. Son geçtiğimiz altıncı yıla kadar bu alt yapı ve üst yapı yatırımlarında birçok mesafe kat etti.  Hatta hızına yetişemiyoruz.  Belediyeciliğin en önemli vasıflarından bir tanesi de yeni nesiller inşa edebilmek. Şehirler inşa ediyoruz ama nesilleri inşa etme konusunda da güzel çabalarımız emeklerimiz, gayretlerimiz var.  Belediye başkanımız şehrin inşası yanında nesillerin inşasıyla ilgili neler yaptı diye not ettim. Kadın aktivite merkezleri,  bilim merkezi, kent kafeler,  kitap kafeleri, oyun alanları, parklar, millet bahçeleri, macera parkı ve kadınlara yönelik meslek edindirme kursları, gençlerimize yönelik meslek edindirme kursları sevgi evleri, engelsiz yaşam merkezleri olmak üzere daha burada sayamayacağım birçok hizmetler yaptılar.  Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için gençlerimiz için bir çocuk oyun merkezi açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Açılışta konuşma yapan Milletvekili Cengiz Aydoğdu , “Dünya bir çocuk eğlence merkezi,  biliyor musunuz insan dünyaya bir defa bakarmış o da çocukluğunda. Ondan sonra kiler meşakkatli hatıralar ama o ilk çocuklukta baktığımızı ölüme kadar götürürmüşüz.  Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan rahmetli şair Sezai Karakoç der ki “  her çocuk bir aristokrattır, her çocuk bir padişahtır hiç kimseyi dinlemez, kendi doğruları vardır.  Dünyaya kendi önündeki tertemiz pencereden bakar ve büyüdükçe o pencere puslanır, kirlenir.” O yüzden içindeki çocuğu yaşatan adama büyük adam diyorlar. Ne kadar yaşlanırsa yaşlansın içinde bir taraf çocuk masumiyetiyle kalan bir tarafı çocuk olan adam büyük adamdır deniyor. Bir Müslümanın içinde devamlı bir çocuk yaşar. Hakkaniyet duygusuyla, itiraz duygusuyla, küçük menfaatlerle doğruyu feda etmeme duygusuyla her Müslümanın içinde bir çocuk yaşar. O yüzden biliyorsunuz Hz. İsa ne demişti. “Cennete gitmek için çocuklar gibi olmalıyız.” Burada çocuk eğlence merkezini açıyoruz ama bu duyguları çocuk ekseninde sizlerle paylaşmak istedim. Hepimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Hakan Hidayet Deniz